Partizan saznao rivale u Evrokupu

KK Partizan NIS će se takmičiti u grupi A Evrokupa.

Na današnjem žrijebu, određeno je da će rivali crno-bijelih u grupnoj fazi kontinentalnog takmičenja biti Andora, Lokomotiv Kubanj, Huventud, Lijetkabelis, Trento, Metropolitans, Turk Telekom iz Ankare, Hamburg i Slask.  Grupna faza traje od 30. oktobra do 6. aprila, a raspored utakmica će biti određen naknadno.

Nakon žrijeba, trener Partizana NIS, Željko Obradović je izjavio:

Mislim da je najvažnije od svega da mi oformimo ekipu i krenemo sa pripremama na vrijeme. Nadamo se da će svi igrači biti zdravi i spremni za sve napore koji nas čekaju ove godine. Mislim da je izuzetno važno kakve ćemo pripreme obaviti zato što sistem takmičenja iziskuje da praktično od prve utakmice budemo spremni i igramo na najvišem mogućem nivou. Tako ćemo probati da uradimo pripreme. Timovi iz Evrokupa i ABA lige zaslužuju svaki respekt sa naše strane, tako ćemo se ponašati, svakom protivniku ćemo prilaziti na isti način, sa poštovanjem ali uvijek svjesni onoga što su ciljevi koje smo postavili ispred nas. Treba da sačekamo da oformimo ekipu i da se usredsredimo na ono što je najvažnije a to je rad na terenu“, poručio je Obradović.

Sportski direktor crno-bijelih, Zoran Savić je o ishodu žrijeba rekao:

„Ovo je veoma težak žrijeb. Dvije grupe su veoma slične a najvažnija stvar je da se izborimo za jedno od prva dva mjesta u grupi i na taj način obezbijedimo prednost domaćeg terena u eliminacionoj fazi koja se igra na samo jednu utakmicu. Veoma je teško jer morate biti potpuno spremni od prvog meča grupne faze, nakon čega se u aprilu ulazi u fazu kada svaka utakmica znači opstanak ili nestanak iz takmičenja“, istakao je Savić.  

U drugoj, grupi B su: Valensija, Patras, Gran Kanarija, Budućnost, Virtus, Cedevita Olimpija, Burž, Ulm, Bursaspor i Slask Vroclav.

Po osam najboljih timova iz obe grupe ide u osminu finala. U osmini finala, četvrtfinalu, polufinalu i finalu igraće se samo na jednu dobijenu utakmicu, a domaćin svakog od tih duela će biti ona ekipa koja je uspješnije završila ligaški dio nadmetanja.

(Foto: Dragana Stjepanović) 


About The Author