Partizan sa Dedinja: Novica ostaje, hoćemo u Evroligu

KK Partizan danas predstavio nove prostorije,novog sportskog direktora.

Nove prostorije KK Partizan su na Dedinju. Kako je rekao predsjednik kluba Ostoja Mijailović prostorije su iznajmljene.

Među prisutnima su bili i nekadšnji igrači Partizana:Predrag Danilović, Ivo NakićBogdan BogdanovićMilenko TepićKosta PerovićAleksandar ČubriloMiroslav BerićMiroslav Radošević, Dejan Tomašević, kao i košarkaš Reala Mario Nakić, koji je u mlađim kategorijama igrao za crno bijele.

Predsjednik Partizana rekao je i kakao je Partizan dobio spor sa Marfin bankom, te da je dug kluba za deset mjeseci koliko je on na čelu smanjen sa  7,86 miliona evra na  3,78 miliona evra.

Partizan je bio rudnik bez svjetlosti, niko ga nije hteo zbog dugova i trebalo je pripremiti sistem. Finansijski smo stabilizovali klub, dug je bio 7,1 milion evra, a sada smo ga dosta smanjili. Od preostalog duga od 3,8 miliona evra, 1,7 miliona evra se duguje bivšim igračima“, rekao je Mijailović.

Osvrnuo se na prošlu sezonu i govorio o narednoj.

Nisam zadovoljan petim mjestom u ABA, niti igrama u Superligi, ali je osvajanje Kupa dobar rezultat.Nama je mjesto u Evroligi, iako će i Evrokup naredne sezone biti možda najjači u posljednjih 10 godina. Cilj u ABA ligi nam je prvo mjesto, ali nećemo ga juriti po svaku cijenu, nećemo srljati u potrazi za pojačanjima, jer tako možemo da se vratimo u probleme iz prošlosti“.

LONČAR NOVI SPORTSKI DIREKTOR

Partizan je predstavio i novog sportskog direktora Nikolu Lončara, kao i novog direktora mlađih selekcija Vladu Dragutinovića, koji je naslijedio Zorana Stevanovića.

U januaru smo se dogovorili da se vratim u Partizan čim završim obaveze u Španiji, gdje sam radio na televiziji. Ostoja Mijailović me je ubijedio da je Partizan pravo mjesto za nastavak moje karijere. Želim da pomognem Partizanu da se što prije vrati tamo gde mu je mjesto, a to znači da osvaja trofeje i da igra Evroligu. Donijeću energiju, znanje, kontakte, veze. Nemam iskustvo u ovom poslu, ali sam cijelog života u košarci“, rekao je Lončar.

Njegov prvi poraz je ubjeđivanje Novice Veličkovića da ostane u klubu.

“”Novica Veličković je dijete Partizana i ostaje u klubu. Imamo malo igrača pod ugovorom, vodimo pregovore sa više igrača, ali još nismo ništa konkretizovali. Cilj je da stvorimo bazu domaćih igrača i da onda tim popunimo strancima. Imaćemo novosti možda pre 1. jula. Što se tiče Vilijams Gosa ima opciju da ode, uz obeštećenje koje iznosi 250.000 dolara za NBA i 100.000 za Evropu. Rok da se izjasni je kraj jula, ali požurujemo njegovu menadžersku agenciju, kako bismo što prije znali na čemu smo i da možemo dalje da radimo na selektiranju tima”, rekao je Lončar i dodao kako Nenad Čanak ostaje trener ekipe.

foto:kkpartizan.rs

About The Author

Možda ste propustili