Maljković: Gradimo novi identitet

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije predvođena selektorom Marinom Maljković krenula je na Zlatibor, gdje započinje novu etapu priprema za Evropski šampionat 2019. godine.

Na put je krenulo 15 prevashodno mladih igračica, koje će u narednom periodu imati cilj da ostave dobar utisak i pokušaju da izbore mjesto u timu koji će predstavljati Srbiju na narednom kontinentalnom prvenstvu.

“Širi spisak od 25 igračica na koje računam, krenuo je još u februaru u ovu novu avanturu i do početka Evropskog prvenstva planiran je određeni broj akcija u kojima je glavni fokus izgradnji novog identiteta, dobre timske hemije, čvrstine, ponosa i zajedništva – sve ono zbog čega je ženska reprezentacija osvojila zlato na Eurobasketu 2015. i bronzu na Igrama u Riju 2016. godine. Kao domaćini Evropskog prvenstva nećemo imati takmičarske utakmice i zbog toga je veoma bitno da kroz ovakva okupljanja imamo kontinuitet”, rekla je Marina Maljković.

Put Zlatibora krenule su: Jelena Milovanović, Sonja Petrović, Nevena Jovanović, Saša Čađo, Aleksandra Crvendakić, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Sanja Mandić, Maja Škorić, Ivana Brajković, Aleksandra Stanaćev, Jovana Popović, Tijana Cukić, Aleksandra Račić i Ana Radović. Ekipa će na Zlatiboru trenirati do 6. jula, kada je planiran povratak u Beograd i nastavak rada do 11. jula kada se putuju u Kinu.

“Vodeće igračice neće ići u Kinu, neću biti ni ja, ekipu će voditi moj asistent Miloš Pađen. To je turnir na kome ćemo vidjeti na koju od mladih igračica možemo da računamo i to će biti dobra prilika da se pronađu nova imena za reprezentaciju”, kaže Maljkovićeva.

Ona je još jednom naglasila da je ovo novi početak i da je zbog toga izuzetno bitno praviti ovakve akcije.

“Gradimo novi identitet. U isto vrijeme imamo i pojedinih poteškoća – prije svega neke od osvajačica nam više nisu na raspolaganju poput Danijel Pejdž, Milice Dabović i Dajane Butulije. Zbog povreda ovu akciju propuštaju Tamara Radočaj i Tina Jovanović. Ana Dabović, takođe nije tu sad, Tijana Ajduković se udala. Sonja Petrović i Jelena Milovanović su krenule sa nama na Zlatibor, ali će po preporuci medicinskog tima biti na oporavku i neće trenirati sa ostatkom ekipe. Narod mora da shvati da to nije ona reprezentacija koja je bila. Zato ćemo dati sve od sebe da, koliko god to bude teško, pronađemo najbolji put da se sastavimo, da se ujedinimo i pokažemo one prave vrijednosti i vrline. Vjerujem da ćemo na kraju vrijednim radom iz ove priče izaći kao pobjednice”, zaključila je  Marina Maljković.

tekst i foto:kss

About The Author

Možda ste propustili