Partizan protiv Hamburga

Počinje serija od tri utakmice u svega pet dana!

U utorak, Partizan NIS će od 20:45 dočekati Hamburg u okviru 10. kola Evrokupa. Utakmica se igra u hali “Aleksandar Nikolić” od 20:45. 

U prvom ovosezonskom duelu sutrašnjih rivala, Partizan NIS je u Hamburgu savladao ekipu Hamburga sa 97:106, a pred sutrašnji meč, trener crno-bijelih, Željko Obradović kaže: 

“Ekipa koja igra stalno u istom ritmu, na veliki broj poena. Izuzetno veliki broj šuteva za tri poena, sada u nekim utakmicama u njemačkom prvenstvu su šutirali preko četrdeset puta, u Evrkupu im je prosjek preko 30. Imaju jednog igrača koji je na posljednjoj utakmici njemačkog prvenstva šutirao 19 puta za tri poena. Imao učinak 19-7. Poslije toga idu na ofanzivni skok. Ono što su promijenili u odnosu na prvu utakmicu je da igraju različite odbrane. Mijenjaju, ne igraju na način kako su to igrali u prvoj utakmici i to je ono o čemu bi trebali da vodimo računa i da budemo spremni na te njihove odbrambene zamke. Poslije toga, njihova tranzicija i odbrana od kontranapada. To su uslovi ako želimo da pobijedimo, te stvari moramo da spriječimo”, poručio je Obradović. 

Uroš Trifunović je na prethodne dvije utakmice bio kapiten ekipe, a pred novi duel u Evrokupu, Trifunović kaže: 

“Hamburg je ekipa koja je vezala nekoliko pobjeda u Evrokupu, igraju dobro u njemačkoj ligi. Mislim da treba maksimalno da uđemo u taj mač, kao i u svaki drugi jer su pokazali da mogu da pobjede svakoga u Evrokupu. Dočekujemo ih u Pioniru, nadam se da će dvorana biti puna i da će sve biti kako treba”, istakao je Trifunović.

(Foto:Dragana Stjepanović)