Partizan otputovao na italijansku turneju

Egzum

foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Počinje još jedno “duplo kolo” Evrolige. Crno-bijeli su jutros otputovali za Bolonju gde ih u utorak, očekuje prvi od dva meča koje će odigrati u Italiji tokom ove radne nedelje.

U prvom duelu, Partizan gostuje protiv ekipe Virtusa. Za predstojeći meč vlada veliko interesovanje, očekuje se puna dvorana uz veliko prisustvo navijača Partizana.

Uoči utakmice protiv Virtusa, trener crno-bijelih Željko Obradović je izjavio:

“Virtus je tim koji je u dosadašnjem toku Evrolige igrao mnogo utakmica na veoma visokom nivou, ali je činjenica i da su imali neke slabe, kao što je bila ova posljednja protiv Fenerbahčea u Istanbulu. Skauting sa te utakmice ne treba da postoji. Spremaćemo se za ono najbolje, kako su igrali na domaćem terenu, ali i neke utakmice na strani. Sve znamo o njima, kakav kvalitet imaju, pokrivenost na svim pozicijama. Ono što mislim da je veoma važno za tu utakmicu, jeste energija s kojom ćemo izaći na parket, da probamo da igramo na način kako smo igrali posljednje utakmice u Evroligi, sa velikom željom i da im ne dozvolimo poene iz drugog i trećeg pokušaja”, istakao je Obradović.

Dante Egzum je pred sutrašnji meč rekao:

“Možemo reći da je svaka utakmica koju igramo u Evroligi najvažnija, a fokus je na prvoj sljedećoj. Treba u nju da uđemo kao u svaku dosad, da se borimo. Na strani je malo teže igrati, ali ako se budemo držali zajedno mislim da ćemo biti dobri. Biće spremni da odbrane svoj teren, da ne dozvole da im se to dogodi ponovo. Mislim da naš plan igre treba da ostane isti, ali ćemo se prilagoditi. Teodosić je sjajan dodavač, moraćemo da uradimo sve što možemo da ga zaustavimo, ali kao i na svakoj utakmici, imamo plan igre za svakog igrača”, naglasio je Egzum.

Utakmica u Bolonji počinje u utorak u 20 časova i 30 minuta.

About The Author