Partizan: Očekujemo pobjede

Počinje ABA liga!

Sedam mjeseci nakon posljednje utakmice protvi Mega Bakseta u Štark Areni, Partizan NIS će odigrati meč regionalnog šampionata. Zbog poznate situacije sa virusom Kovid 19, crno-bijeli će svoje utakmice igrati u Hali sportova “Ranko Žeravica” bez prisustva publike. 

U prvom kolu, Parni valjak dočekuje Borac iz Čačka, ekipu koja je u trenutku prošlosezonskog prekida bila lider ABA 2 šampionata. Utakmica je na programu u subotu, 3. oktobra od 21 čas. U pripremnom periodu, dvije ekipe su već odmjerile snage, a pred sutrašnji duel, trener Partizana NIS, Vlado Šćepanović poručuje: 

“Ekipa Borca je i prije tri nedjelje pokazala na našoj pripremnoj utakmici da će biti težak protivnik za sve u ABA ligi. Očekujem dobru utakmicu, očekujem da iz meča u meč podižemo nivo svoje igre i bilježimo pobjede. Iako igramo kao domaćini, faliće nam publika da bi to na pravi način osetili prednost domaćeg terena. Opet, to je stara tema i stvar na koju ne možemo da utičemo, već samo da se trudimo da budemo najbolji u datim okolnostima”, istakao je Šćepanović. 

Centar crno-bijelih, Nikola Janković pred sutrašnji duel poručuje: 

Borac je čvrsta i kvalitetna ekipa. Igrali smo protiv njih tokom priprema, mnogih predstavljaju kao napadački tim, ali oni i u odbrani igraju na dosta visokom nivou. Pripremićemo se tokom današnjeg dana da budemo sutra na visini zadatka. Imamo veliku želju da pobjedom otvorimo takmičenje u ABA ligi. Ako odigramo odbranu kako znamo, bićemo pravi”, poručio je Janković. 

(Foto: David Grau)