Milaković: Mladosti je adut mladost

Košarkaši Mladosti utakmicom protiv Bosne Royal počinju novu sezonu u Ligi BiH.

Mladost je na novom početku. Novi je trener, većina je i novih igrača. U pripremnom periodu ekipa je igrala dobro.

“Krenuli smo iz početka. Moj dolazak je bio dan za danom. Iza nas je mjesec dana rada, za trenere uvijek malo vremena za adaptaciju. Novi tim, mnogo novina za sve nas. Za sve je potrebno vrijeme. Momci pokazuju da su profesionalci, imamo dobru grupu momaka koji su svesni gde su i da trebamo uložiti dosta energije i rada svakog dana da stvari legnu. Nemamo iskustvo, imamo mladost. Potrebno je vrijeme, da se upoznaju i kliknu na terenu. Odigrali smo sedam pripremnih utakmica, uvijek u drugom sastavu, pokušali da skratimo vrijeme adaptacije. Ali svesni smo da je vanredna situacija, korona je još oko nas i svi se nadamo da ćemo moći da igramo utakmice”, rekao je za naš portal trener Mladosti Žarko Milaković.

Nije lako bilo pripremati ekipu kada se bukvalno do prije par dana nije znalo da li će početi, a još zvanično ne znamo koliko će timova učestovati.

“Najvažnije je da se košarka ponovo igra. Bilo je dosta neizvjesnosti poslednjih mjeseci u vezi početka lige, uprkos tome mislim da smo pokušali da na pravi način iskoristimo prethodni period koji je bio više nego dugačak”.

Milaković će zvaničan debi na klupi Mladosti imati u subotu kada u Mrkonjić Grad dolazi “vaskrsnula” Bosna Royal.

“Drago nam je da je Bosna opet u ligi. Priprema za nas će biti identična kao za svaku drugu utakmicu. Najvažniji meč sezone će biti uvek onaj sljedeći. Sada nam je Bosna najvažnija, potom će biti Bratunac.Ovo je sport, svi imaju iste ambicije. Bosna pokazuje da će biti na kraju visokobudžetni tim, to jeste bitna stvar, ali nije presudna. Mislim da su napravili jako dobar tim po trenutnim informacijama, jako iskusan sa provjerenim ABA igračima. Očekujem da će imati dobru sezonu, a za nas je problem jer ih gotovo i nismo gledali u pripremama. Sezona je duga. Očekujemo uspone i padove, ali nadam se pre svega da ćemo biti zdravi a kroz ligu da ćemo rasti kao ekipa, ali i kao pojedinci”.

Parovi prvog kola Lige BiH

subota

Spars – Leotar (17), Široki – Čelik (18), Borac – Sloboda (19), Promo – Bratunac (19), Mladost – Bosna Rojal (19). U nedjelju će igrati Čapljina – Kakanj (18), Zrinjski – igokea ?

foto:Mornar Media pro