Partizan je mnogo košarkaških bitaka dobio na parketu, a gubio za zelenim stolom

Prenosimo tekst novinara Vladana Tegeltije o aktuelnom trenutku ABA lige.

Prekidom ABA i širenjem Korone, počele su da se šire spinovi i igre iza kulisa. Priče da ima prečih stvari, smešnije su od onih “opštenacionalnih”. Ako je (opravdano) uveden policijski čas, ako većina ne ide na posao, napolje, zašto ne pisati iz izolacije? Vremena na pretek, a pametni uvek idu korak napred, jer će i ovo proći.

Onaj koji vam napiše bilo šta tipa “srBskih košarkaših interesa”, je folirant ili budala. Ne postoji Zvezdaš koji navija da Partizan osvoji EC. Potpuno legitimno, jer bi to lako značilo da Zvezda i da uđe u Top 8 EL ili osvoji ABA, neće u EL. Zato bez licemerja o srBskim interesima, jer svako gleda svoj.

Partizan je mnogo košarkaških bitaka dobio na parketu, a gubio za zelenim stolom, zbog “opštih, državnih interesa Zvezde”. Godinama nije ovako dominirao, osvojio Super i Kup Koraća, prvo mesto u ligaškom delu ABA, najbolji skor u EC, uz igru, hemiju, atmosferu, pune tribine… Najveći je ” Korona” gubitnik, jer je isečen u najvećem igračkom usponu, ali i finansijski, za prihode od rasrprodatih Arena.

Iza rivala iz komšiluka i Podgorice mnogo više “stoje” vrh Srbije i Crne gore, koji su i gostili Đordija, davali garancije za EL kad je ljubimcima škripalo, dok je Partizan morao u FIBA LŠ i 2000. I 2016.umesto u ULEB I EC. Naravno iz “opštih ili reprezentativnih intetesa”

Mnogi su ovih dana “propustili priliku da ćute”, o regulatnosti, pravičnosti, “poštenju”, kad su već posle toliko kršenja propisa ABA, svih prethodnih sezona, posebno ove . Pamćenje, bahatost, obraz, “nisu kategorije na koju se obaziru”

Videćemo hoće li konačno aktuelno vođstvo Partizana zaštiti ono što Korona nije dozvolila igračima na parketu, uz pune tribine, za razliku od uprava iz 1999.g. i EL, naredne za trogodišnji ugovor sa ULEB; 2004. za ABA ucenu ; 2008. za zakinutu godinu EL, do 2016.i neigranja EC.

Aba titula ne treba biti cilj, već Evroliga, mada ostaje pitanje da li će za Partizan, poput dva najveća rivala, biti novca i ako je izbori, jer se u poslednjoj sezoni igranja EL 2013/14, više “vrednovao” EC i rival iz predgrađa.

P.S. Da li znate zemlju , gde su trofeji jednog kluba pripisani drugom ili gde se ovih dana poništila liga ?

foto:KK Partizan NIS

About The Author