Partizan gostuje Andori (VIDEO)

U ranu zoru, košarkaši Partizana NIS su krenuli na putovanje do Andore, gdje će se u srijedu od 20 časova sastati sa ekipom Andore u okviru 4. kola Evrokupa. 

U prva tri kola kontinentalnog takmičenja, crno-bijeli su savladali Hamburg, Turk Telekom i Huventud, dok je Andora nakon startnog poraza od Lokomotive u Krasnodaru, savladala Trento i Hamburg. 

Pred polazak na put, trener Partizana NIS, Željko Obradović je izjavio: 

“Promijenićemo nekoliko prevoznih sredstava i stići u Andoru oko pet popodne. Veoma lijepo putovanje, ali šta je tu je, to je sastavni dio ovoga čime se bavimo. Ekipa Andore voli da igra u tranziciji, pokušavaju preko svojih plejmejkera da riješe što prije, pogotovo ako imaju višak igrača u kontra napadu. To je prva stvar koju treba da uradimo – da zaustavimo njihovu tranziciju. A poslije toga u igri pet na pet da probamo da spriječimo te blokade koje imaju za šutere. Treba da iskontrolišemo i skok, jer su tim koji ide izuzetno dobro ide na skok. To bi trebalo da budu ključne stvari. Ako to uspijemo da uradimo, imamo šanse da odigramo dobru utakmicu”, poručio je Obradović . 

U sastavu Partizana NIS, nalazi se i Alen Smailagić koji je propustio posljednju utakmicu AdmiralBet ABA lige, a pred polazak na put, svoja očekivanja je izneo i Aleksa Avramović. 

“Znamo da je to tipična španska ekipa koja igra sa mnogo trčanja, dobru košarku igraju… U posljednje vrijeme su popravili igru, kako u Evrokupu tako i u prvenstvu Španije. Tamo su dobili Huventud, protiv koga smo i mi igrali. Znamo od koga prijeti najveća opasnost. Nadam se da ćemo ponoviti igru i energiju sa prethodnih mečeva, na kojima nemamo ove sezone poraz. Nadam se da će tako ostati i poslije ove utakmice. Po mom mišljenju, lider ekipe Andore Hanan. Dugo je u timu, iskusan je, ima 35 ili 36 godina. Mada godine su za njega samo broj. U dobroj je fizičkoj snazi i kondiciji već dugi niz godina. On je plejmejker koji organizuje igru, ali i iskoči kada tim stane – poenima ili asistencijama. Njihov je najbitniji igrač. Imaju i Jelineka, koji je sjajan šuter dugi niz godina. Tu je Noa, koji je prošle sezone igrao u Asvelu a došao je kao zamjena za Bandžu Sija na poziciji četiri. Sličan su kalibar igrača. Fizički su veoma jaki, mogu dobro da trče. Tu je i Mekintajer, koji je prošle sezone igrao u Partizanu. U posljednje vrijeme igra dobro, fizički je jak plejmejker. Mi znamo koji su naši kvaliteti. Osvrćemo se samo na nas, gledamo da mi budemo što bolji jer mi imamo naš put”, istakao je Avramović. 

foto:  Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV

About The Author