Pariz prvi do finala Evrokupa

Pariz u finalu.
Ti Džej Šorts

foto: printscreen

Pariz je prvi finalista Evrokupa i u finalu čeka boljeg iz duela Bešiktaš-Burg.

Pariz je sa 2:0 bio bolji od London Lajonsa. Nakon pobjede na domaćem terenu u drugom meču su pobijedili ekipu Petra Božića u Londonu 93:85.

Najefikasniji igrač u pobjedničkom timu je bio Ti Džej Šorts koji je postigao 21 poen. Pratili su ga Nadir Hifi i Sebastijan Herera sa po 13 poena. Sa druge strane Met Morgan je dao 25 poena, a Džordan Tejlor je postigao 17.

“Imali smo sjajnu energiju u prvom poluvremenu. Štitili smo naš skok, imali su samo tri ofanzivna skoka u tom dijelu igre. To je bio veliki problem u prvoj utakmici, plus izgubljene lopte. U drugom smo jednostavno zamijenili uloge i imali smo manje ofanzivnih skokova, a smanjili broj izgubljenih lopti. Imali smo propuste u defanzivi, a imali su lake poene u reketu. Dobar su tim i sve te prazne minute su sjajno iskoristili.

Veoma sa počašćen i srećan što sam dio ove grupe. Momci su uradili sjajan posao i ispisali su nove stranice britanske košarkaške istorije. Znam da je poslije ovog neuspjeha to teško shvatiti, ali kao što rekoh, poprilično sam srećan što sam ovdje”, rekao je Petar Božić.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author