Ozbiljan ispit u Zagrebu

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u subotu u jutarnjim časovima u Zagreb, gdje ih u nedelju očekuje utakmica 5.kola ABA lige protiv ekipe Cibone.

Meč u zagrebačkoj dvorani „Dražen Petrović“ igra se u 18 časova. Crveno-bijeli nakon velike pobjede nad Himkijem u Evroligi, idu u Hrvatsku sa željom da potvrde dobru igru koju su prikazali u četvrtak i uz maksimalan respekt prema ekipe Cibone, i pored činjenice da su u dosadašnja 4 kola zabilježili jedan trijumf:

„Utakmica sa Cibonom je ozbiljan ispit i ništa lakši zadatak od evroligaške utakmice. Utakmica koje igramo sa timovima koji se bore za status u ABA ligi nikada nisu bile niti će biti lak zadatak, i ovoj utakmici prilazimo upravo tako. Da bi došli do pobjede koja nam je neophodna potrebna nam je maksimalna koncentacija i angažovanje cijelog tima. Na ovoj utakmici neću moći da računam na Derika Brauna, Dejana Davidovca i Nemanju Nenadića“ rekao je trener crveno-bijelih Andrija Gavrilović.

Sa druge strane, Boriša Simanić odigrao je odličnu utakmicu protiv Himkija i ponovo nagovijestio veliki talenat i potencijal. Sada slijedi druga vrsta ispita, utakmica sa starim rivalom i poznanikom ekipom Cibone:

„Utakmicu sa Himkijem smo ostavili iza nas odmah po njenom završetku, ali treba da se vraćamo na nju kao pokazatelj sa kakvom energijom i željom moramo da uđemo i u utakmicu sa Cibonom. Poznajemo ekipu Cibone, moramo maksimalno angažovano da uđemo u tu utakmicu, sa identičnom energijom kao u meču sa Himkijem, i vjerujem da rezultat onda neće izostati.“ Rekao je Simanić.

Crveno-beli se odmah po završetku meča autobusom vraćaju za Beograd, a već od ponedeljka počinju pripreme za još jednu veliku evroligašku utakmicu i duel sa Realom narednog četvrtka u Beogradu.

foto:KK Crvena zvezda

About The Author