Ostoja Mijailović otkrio budžet Partizana: Najveći u istoriji

Ostoja Mijailović

foto: printscreen

Ostoja Mijailović predsjednik Partizana govorio je o budžetu aktuelnog šampiona ABA lige.

Kako je rekao budžet za ovu sezonu je oko 20 miliona evra.

“Ove godine imamo najveći budžet u istorji Partizana jer smo u takvim ambicijama da želimo da idemo do kraja u oba najvažnija takmičenja. Budžet nam je u top 8 ekipa u Evroligi”, rekao je Mijailović gostujući na Prva TV.

“Za cjelokupnu organzaciju smo izdvojili oko 20 miliona evra.S tim da je osam milona otišlo na vraćenje dugova. Već smo platili pet miliona na ime poreza. Imamo još zaostali dug od tri miliona da platimo. Nešto ćemo da pozajmimo, dugoročni kredit i riješiti preostali dug”.

Kako je rekao klub vraća i dug koji ima prema državi Srbiji.

“Posljednja tri meseca platili smo pet miliona evra poreza državi. Redovno plaćamo pdv, takođe i sve ostale dugove redovno izmirujemo. Kad isplatimo još tri miliona više nećemo imati dugove – bićemo najstabilniji klub u Evropi kada su u pitanju finansije”, dodao je Mijailović.

PROMOCIJE U MERIDIANU: Novogodišnji pokloni sipaju kao snijeg

Partizan je trenutno u Evroligi na učinku osam pobjeda i šest poraza, a u ABA ligi imaju osam pobjeda i tri poraza.

Predsjednik KK Partizan je komentarisao i visoke cijene karata.

“Ako hoćemo dobru ekipu, Željka za trenera, Pantera za kapitena, ako želimo F4, mi to moramo da platimo. Duško Vujošević nekad se bavio entuzijazmom, zato nije ni odgovarao Evroligi. EL traži jasan finansijski plan, koji mi dostavljamo. Niko ne daje pare za karte, vi kupujete karte da gledate spektakl. Hvala svima koji kupuju, nama je to veliki dio budžeta.

Mi smo sezonu kada je bio kovid jedva preživjeli. Evroliga zahtijeva da imate održiv projekat, prate se svi ugovori. Danas više ne može kao nekada, da ostanete dužni plate. Napravili smo projekat koji je prepoznat u svijetu, dolaze ljudi iz svijeta glume, nauke, politike…”

Zarada u odnosu na NBA i fudbal u Evroligi je prilično mala, a još veći problem su TV prava.

“Mi nemamo kompenzaciju TV prava, što je velika nepravda, jer nismo stalni član EL. Mi smo najpopularniji sa druge strane, 97.000.000 pregleda preko društvenih mreža ima Partizan. Ja pišem desetogodišnji plan Partizana, jedna od stvaki je stalno članstvo u EL, ali tu se pitaju stalni članovi Evrolige.

Mi smo se njima itekako isplatili. Hvalili su nas igrači iz konkurentnih klubova. Sada sve deluje jednostavno, ali 70% mojih sjedih dlaka je zbog Partizana”.

Osvrnuo se i na prelazni rok pred novu sezonu.

“Na prošlom prelaznom roku ja sam rekao Zoranu i Željku da moram da zadržimo Kevina Pantera, da moramo da ’mečujemo’ ponudu koju god, jer je stranac, došao iz Bruklina u Beograd i ponaša se kao da je Srbin i voli Partizan kao da je iz juniorskih kategorija“.

About The Author