Ostaje veći dio ekipe

foto.igokea.rs

Odmor uveliko traje u taboru Igokee, ali bez obzira na to pomalo se razmišlja o idućoj sezoni, kao i koracima koje treba preduzeti da bi ekipa ostala u vrhu regionalne ABA lige.

Trener Dragan Bajić i sportski direktor Vuk Radivojević, iako su na odmoru, u stalnoj su komunikaciji u vezi sa idućim potezima pa se naredne sedmice mogu očekivati i konkretni potezi. Bajić već ima neke zamisli u vezi sa novim timom, dok će iz prošlosezonskog ostati veliki broj igrača, odnosno okosnica.

“Sezona je završena i arhivirana, tako da smo svi otišli na odmore da odahnemo nakon velikih iskušenja koja su nas premorila. Ipak, svi smo “na vezi” i narednih dana vidjećemo koje ćemo korake povući, odnosno vidjeti šta nam je neophodno i kakva je ponuda na tržištu”, kazao je Bajić za “Glas Srpske”.

Prema njegovim riječima ugovore sa klubom i dalje imaju Dalibor Ilić, Darko Talić, Džejms Robinson, Antabija Voler, Marko Jošilo, Nikola Tanasković i Stefan Đorđević. Kosta Kondić biće vraćen sa pozajmice iz Borca, dok će mladi Srđan Bošković ostati sa prvim timom.

“Kondić se vraća sa pozajmice dok će Amsal Delalić ostati u taboru Banjalučana, jer želimo da prođe razvojni put upravo kao Kondić. Njemu će mnogo značiti dobra minutaža u Ligi BiH, kao i Drugoj ABA ligi. Nas očekuju pregovori i sa igračima kojima je istekla saradnja, a očekujemo i neke nove, jer ne vjerujem da ćemo pojedine moći ispratiti jačim ugovorima koliko im nude ekipe iz inostranstva, jer im je cijena porasla nakon dobrih partija u ABA ligi i Ligi šampiona”, naglasio je Bajić.

Njegov ostanak na kormilu nije pod znakom pitanja, iako su ga neki mediji iz regiona već vidjeli na klupi drugih ekipa.

“Ugovor sa Igokeom ima još jednu sezonu i tokom njegovog trajanja nemam pravo pregovora sa drugim klubovima. Čim sklapam tim znači da ostajem i ne znam zašto neko prenosi neprovjerene informacije”, kazao je Bajić kojeg uskoro sa reprezentacijom Sjeverne Makedonije čekaju utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Po svemu sudeći Bajić će ostati bez prvog pomoćnika Marka Baraća, koji bi trebalo da preuzme Megu koju definitivno napušta Vlada Jovanović. Barać je stigao u Laktaše tokom 2019. godine kada je za trenera imenovan Aleksandar Trifunović. Iako se Trifunović povukao sa funkcije zbog moždanog udara, Barać je ostao u klubu i nekoliko mjeseci prošle sezone vodio je ekipu nakon što je Bajić operisao kičmu. Nije poznato da li će “igosi” tražiti zamjenu za njega, jer su u stručnom štabu Zoran Petković i Milutin Latinčić.

foto:igokea.rs

About The Author