Vjeruju da će se Bosnić predomisliti

foto:FIBA

Članovi Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH danas će raspravljati o budućnosti Vedrana Bosnića na klupi reprezentacije.


Bosnić je prošle srijede podnio ostavku na funkciju selektora, a kao razloge je, između ostalog, naveo grubo miješanje u njegov izbor reprezentativaca i neispunjavanje ugovornih obaveza.

Uoči zakazane sjednice generalni sekretar KSBiH Amer Čolan je otkrio kako su s Bosnićem obavljeni razgovori i da bi danas trebalo biti poznato da li on odlazi ili ostaje.

Članovi Upravnog odbora su razgovarali sa selektorom. Ja zaista nisam, jer smatram da to oni trebaju uraditi. Kao što sam rekao, oni su to napravili i svoje zapažanje će iznijeti na sjednici UO koja je zakazana za četvrtak u 13 sati”, objasnio je Čolan za “Dnevni avaz”.

Čolan se osvrnuo i na nedavnu izjavu potpredsjednika Dalibora Miloša, koji je rekao kako će se pokušati “ispeglati” situacija s Bosnićem.
Kako je istakao Čolan, stav svih u KSBiH je da Bosnić treba ostati selektor.

“To je naš stav i uvijek je bio. Mi ga nismo nikad ni mijenjali. S druge strane, njegov stav će nam prenijeti članovi UO. Vidjećemo šta nam je onda raditi. Da li ostaje ili ne. Mi ne razmišljamo drugačije osim da on ostaje”, rekao je Čolan.

Nedugo nakon Bosnićeve ostavke uslijedila je i ostavka jednog od potpredsjednika Mirze Teletovića, čiji dopis još nije stigao u Savez.

“Mi na papiru ništa nismo dobili od gospodina Mirze Teletovića i nemamo ništa osim izjave koja se pojavila u medijima, odnosno na njegovom profilu. Vidjećemo kada to dobijemo u pisanoj formi. Ja se isto nadam da će on doći na sastanak UO”, dodao je Čolan.

Član Upravnog odbora Siniša Kovačević ne vjeruje u ostanak Vedrana Bosnića.

“Prevashodno će dominirati pitanje u vezi sa selektorom mada ima još mnogo drugih tačaka dnevnog reda koje je potrebno usaglasiti. Bitno je da se prvo izjasne oni koji su zakuvali cijelu ovu situaciju jer članovi UO nisu bili obaviješteni o nekim stvarima, kao i dugu koji je nastao prema selektoru Bosniću. Problem sa Muhamedom Pašalićem znali su samo generalni sekretar Amer Čolan i Mirza Teletović tako da upravo oni snose veliku odgovornost za sve ovo. Oni koji su zakuvali neka to rješavaju, ali već vidim da će sve pasti na UO koji nije bio upućen u ta dešavanja dok ujedno treba “zahvaliti” generalnom sekretaru koji je radio na svoju ruku”, naglasio je član UO KS BiH Siniša Kovačević za “Glas Srpske”.

“Iskreno se nadam da će se Bosnić predomisliti i vratiti na kormilo poslije nesporazuma koji je nastao. Dva člana UO već su razgovarala sa njim, ali cijela situacija ne izgleda baš dobro i nisam optimista po tom pitanju”, rekao je Kovačević.

U slučaju da Bosnić ostane pri svom stavu plan B skoro da ne postoji.

“Teško je reći šta će biti ukoliko se Bosnić ne predomisli jer je skoro nemoguće naći rješenje u ovako kratkom roku jer se bliže utakmice kvalifikacija. Mnogi “lupaju” imena i spominju neke nerealne kandidate, a bitno je naći selektora na duže staze koji ima viziju. Veliki plus predstavlja činjenica da će reprezentacija igrati na Evropskom prvenstvu pa će mnogi željeti da se sami nametnu, ali u ovom trenutku nemamo neko ime kome bismo mogli ponuditi saradnju”, dodao je Kovačević.

foto:fiba

About The Author