“Orlovi” se okupljaju u Finskoj

Okupljanje košarkaške reprezentacije Srbije počelo je u ponedeljak 23. novembra u Helsinkiju, gdje će biti baza nacionalnog tima za predstojeći kvalifikacioni “prozor”.

Usljed pandemije virusa Kovid-19, kvalifikacioni mečevi grupe E će se igrati u “balonu”, čiji će domaćin biti finski grad grad Espo, mjesto gdje je reprezentacija Srbije već igrala i savladala domaću Finsku u okviru kvalifikacija za Evrobasket 2022.

Delegacija KSS na čelu sa predsjednikom Predragom Danilovićem, selektorom Igorom Kokoškovim i članovima stručnog štaba, doputovala je danas u prestonicu Finske, gdje će im se do kraja dana pridružiti devetorica igrača: Aleksa Avramović, Danilo Anđušić, Dejan Kravić, Stefan Pot, Dalibor Ilić, Marko Jeremić, Dragan Apić, Jovan Novak i Stefan Peno.

Dan kasnije, nakon dašanjeg derbija između Partizana i Crvene zvezde, put Finske će krenuti još petorica reprezentativaca: Boriša Simanić, Marko Simonović, Aleksa Radanov, Rade Zagorac i Nemanja Dangubić.

Reprezentacija Srbije će u novembarskom kvalifikacionom prozoru odigrati dva meča. Prvi protivnik “Orlova” biće reprezentacija Švajcarske u subotu 28.11. od 15.30 sati. Drugi meč nacionalni tim Srbije će odigrati u ponedeljak 30.11. od 18.00 časova protiv Finske.

Do sada, Srbija je u kvalifikacijama za Evrobasket 2022. odigrala dvije utakmice. U Espou su savladali Finsku sa 80:58, dok je u drugom kolu Gruzija u Beogradu odnijela pobjedu rezultatom 94:90.

foto:fiba