Orlovi pred novu sezonu u WABA: Nemoguće je moguće

Košarkašice Orlova sutra počinju drugu sezonu u regionalnoj VABA ligi.

U prvom kolu u goste im dolazi aktuelni šampion ovog takmičenja podgorička Budućnost. Orlovi su u debitantskoj sezoni u regionalnom takmičenju uradili više od očekivanog. Ekipa je zabiželjila četiri pobjede i u većini utakmica pokazala da može da se nosi sa ekipama iz regiona. Ove sezone su iskusniji i igrački sigurno kvalitetniji, pošto su došle igračice sa reputacijom: Dragana Domuzin, Vladinka Erak, dok su Tamara Rajić i Marina Ristić produžile ugovore. U šampionatu BiH ekipa je odighrala dva kola i zabilježila dvije ubjedljive pobjede.

“Sa puno entuzijazma dočekujemo početak WABA lige. Ekipa Budućnosti je mlada i potentna. To je ekipa koja je prošle sezone bila šampion ovog takmičenja. Tako da očekujem jedan zanimljiv susret. prošle sezone smo pokazali da je i nemoguće moguće, tako da sa otvorenim kartama ulazimo u ovu sezonu. Da odigramo što bolje, da dobijemo utakmice koje nam se “otvore”, i da svoju igru podižemo na što viši nivo, da ove djevojke od početka do kraja igraju sve bolje i to nam je cilj”, rekla je trener Dragana Svitlica.

Mlada Anđela Gligić na početku ove sezone igra odlično. Ima jednostavan recept za pobjedu pred meč protiv Budućnosti.

“Očekuje nam jedna teška utakmica. Od početka Lige BiH se spremamo za WABA ligu. Imamo jako dobru taktiku. na treningu slušamo sve što nam trener kaže i ako je budemo poslušali mislim da možemo ostvariti jedan dobar rezultat”, kaže Gligićeva.

Utakmica Orlovi – Budućnost igraće se bez prisustva publike, a početak je zakazan za 17 časova.

foto:kosarka24.ba