Ne prijetimo Uniksu, ali …

U noći između ponedeljka i utorka, ekspedicija KK Partizan NIS je stigla u Kazanj nakon presjedanja u Istanbulu.

Zbog dugog i komplikovanog puta, crno-bijeli su krenuli dan ranije kako bi što spremniji dočekali duel protiv domaćeg Uniksa koji je na programu u srijedu, 14. oktobra od 18 časova. 

U meč 3. kola 7Days Evrokupa, obe ekipe ulaze sa po jednom pobjedom i jednim porazom. Pred utakmicu u Kazanju, trener Partizana NIS, Vlado Šćepanović poručuje: 

“Nikada nije lako kada idete u Rusiju i igrate poslije napornog puta i svega što taj put nosi. Niko ne može da prijeti Uniksu u Kazanju, ali mi idemo sa nekom našom idejom i željom. Igre na utakmicama protiv Huventuda i Venecije nam daju za pravo da možemo biti optimisti. Ono što tražim od svojih igrača je da daju maksimum u ovom momentu, a za šta će taj maksimum biti dovoljan, vidjećemo u srijedu. Koliko energetski više budemo u utakmici, toliko će nam šanse za trijumf biti veće”, istakao je Šćepanović. 

Kapiten Parnog valjka, Novica Veličković je pred sutrašnji duel izjavio: 

“Uniks je jedan od timova koji pretenduju na sam vrh Evrokupa. U poslednjih 10-15 godina se konstantno nalaze među četiri najbolje ekipe u Rusiji. Sa Džamarom Smitom sam igrao u Bambergu, on im je najbolji strijelac, sjajan igrač. Očekuje nas teško gostovanje poslije teškog puta, ali ne idemo sa belom zastavom. Probaćemo da pružimo što bolju partiju i da pobjedimo”, poručio je Veličković. 

(Foto: Dragana Stjepanović)