Orlovi kreću u odbranu trofeja

Košarkašice Orlova počele su pripreme za novu sezonu u kojoj imaju jasne ciljeve – odbranu trofeja osvojenih prošle godine i bolji plasman u VABA ligi.

Ekipa Orlova koja je prošle sezone osvojila šampionat BiH , te trofeje Kupa BiH i Republike Srpske, i ove sezone, otprilike u istom sastavu, sa tri nove igračice (Milica Matić, Gorana Kondić i Nataša Šobot) ide u odbranu osvojenog i u borbu za što bolji plasman u regionalnom takmičenju.
Nakon ljetne pauze košarkašice Orlova spremne su za žestok tempo priprema kako bi spremno dočekale predstojeću sezonu.

“Ambicije su jednostavne – odbrana trofeja i korak naprijed u WABA ligi. Ipak, sve to moramo lagano da gradimo i ne možemo da se zalijećemo te pomislimo mi smo najbolji, lako ćemo. Ekipu moramo da doradimo i to je proces kojem treba vremena odnosno da sve posložimo, mada sam uvjerena da će na kraju biti sve onako kako smo zamislili”, kaže trener orlova Dragana Svitlica. 

Orlovi će 10.09.-11.09. biti gošće na mađunarodnom turniru Zlatna dolina u Požegi. Sljedeći vikend, 17.09.-18.09., biće organizovan međunarodni turnir Aco – Prle – Milenko. Na turniru pored orlova, koji su domaćini, biće i ŽKK Partizan, ŽKK Požega, ŽKK Mladi Krajišnik.

Prva utakmica kojom Orlovi počinju nastup u regionalnom takmičenju biće gradski derbi protiv ekipe Feniksa 29. septembra.

https://www.instagram.com/p/CTSixw3AavU/

foto:kosarka24.ba

About The Author