Oproštaj na Planeti sporta: Završen treći PROKids festival

Časovima košarke u banjalučkoj dvorani Obilićevo, završen je ovogodišnji PROKids festival.Igrajući basket sa košarkašima OKK Feniks, svemirac PROKid i mališani uživali su na Planeti sporta.

Na petoj, posljednjoj planeti klinci su učili od iskusnih košarkaša koji su ujedno najavili i besplatnu školu “Mini basket za sve” za narednu godinu u pet osnovnih škola. Treći PROKids festival u Banjaluci u organizaciji kompanije Prointer ITSS, mališanima je uljepšao Dječiju nedjelju, vodeći ih svakog dana na neku novu planetu i do nekih novih saznanja. Zahvaljujući besplatnim kartama, mališani su u proteklih pet dana u Dječijem pozorištu Republike Srpske mogli da pogledaju predstave sa 19. Međunarodnog festivala za djecu. Na Planeti nauke, na Prirodno-matematičkom fakultetu, vidjeli su Planetarijum i brojna čuda vasione, kao i ribe i životinje iz dalekih zemalja u Akvarijumu i Tererijumu.  

Banjalučki vrtići “preselili” su se i na Planetu zdravlja na koju se ove godine smjestila i Bolnica za bubamare. U njoj su, na zanimljiv način, djeca učila o  zdravlju, higijeni, lijekovima, ali i kako da odagnaju strah od doktora i bijelih mantila.  

Svemirac PROKid koji ih je pratio u stopu, odveo ih je i na Planetu zabave. Tamo su uz Fazonka i maskote, igračke i šarene balone, uživali umnoštvu zabavnh sadržaja i obnovili znanje o dječijim pravima. Festival je ove godine, zbog pandemije i dodatne brige o zdravlju, morao biti malo drugačiji od prethodnih, ali je, ipak, bio pun pogodak, kažu organizatori.  “Teško je procijeniti na kojoj planeti su se mališani bolje zabavljali, ali i dosta toga naučili.  Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli da i trećim PROKids festivalom obradujemo djecu, što nam je i bio cilj. Prointer je ovogodišnjim festivalom, a to će činiti i ubuduće, još jednom pokazao da je društveno odgovorna kompanija. Zato se vidimo i dogodine”, kaže Mirjana Jukić, marketing menadžer u Prointeru. Druženje je za godinu dana mališanima obećao i svemirac PROKid od kojeg su se djeca oprostila zagrljajima i pitanjem: Kad ćeš nam opet doći?   

 

foto: tekst i foto nezavisne