Ogromna je prednost, ali nije još gotovo

Jasmin Repeša pred treću utakmicu finalne serije ABA lige.

Treći meč u Morači je za Budućnost biti ili ne biti. Ako Zvezda pobijedi slaviće titulu u suprotnom serija se produžava. Ako Budućnost bude igrala kao u prva dva meča u Beogradu šampion je već poznat.

“Znamo svi zašto smo ovdje, da smo u seriji plej-ofa koja nije krenula onako kako smo željeli. Ne samo da gubimo 2:0, već su iza nas mečevi koji većim dijelom nijesu bili dobri. Imali smo većim dijelom dobre ulaske u mečeve, a na identičan način, iz isključivo naših grešaka, nesmotrenosti, smo ušli u minus. Na primjer, u posljednjoj sekundi nesporazum na Perperoglua, trojka, pa prvi napad u trećoj četvrtini primljena trojka, Zvezda je došla do velike prednosti. Mentalno nismo odreagovali jako, kako je trebalo u tim momentima. Stabilnost u igri nije zadržana, ušli smo u ponor koji je bio neviđen, da se nije moglo pogoditi slobodno bacanje a kamoli šta drugo”, rekao je trener Budućnosti Jasmin Repeša.

“Kada se povede 15 ili 20 razlike, da šutnete nogom onda ulazi. Tako se i Zvezdini procenti realizacije razlikuju kad su u egali. Previše smo napravili tehničko-taktičkih grešaka, neki u dekoncentraciji, neki ispadanjem iz sistema igre bez ikakvog razloga. A neki i zbog nedovoljne fizičke prisutnosti, jer nismo igrali tvrdo kako treba igrati finale. Znamo greške i sve ih možemo otkloniti. Uvjeren sam da ćemo u srijedu gledati drugačiju utakmicu. Najbitnije je sada povratiti samopouzdanje koje je sigurno poljuljano. U domaćinskoj atmosferi možemo do pobjede. Ogromna je Zvezdina prednost, ali ništa nije gotovo”, optimista je Repeša.

“Ne želim da pravim atmosferu koja je neprimjerena sportu. Nije prvi put da kao trener budem u situacijama koje su izgledale bezizlazno, pa se nešto promijeni. Treba biti optimista i igrati puno bolje da se pobijedi tim sa puno samopouzdanja. Želim fokus samo na meč u srijedu, da svi pruže maksimum”.

Dva segmenta igre je izdvojio kao ključne:

“Koncentracija i fokus moraju da se podrazumijevaju na ovom nivou, za jednog profesionalca. To je tako, minimum koji se mora imati, svakog dana na svoj posao, još u finalu. To su nedopustive greške. Kad se pogodi preko ruke, kontestiran šut, onda je to u redu. Kad se promaši otvorena trica, i to je u redu. Ali kad se promašuju slobodna bacanja u nizu, onda je jasno da sa mentalnim sklopom nije najbolje. Zaokreti i promjene su se dešavali isključivo na naše greške. To sam u trećoj četvrtini u prvom meču prekidao sa dva tajm-auta. Dešavao nam se tajming kriza u najgorim trenucima, trojke u posljednjim sekundama, pa trojka u prvom napadu u narednoj četvrtini. Trojke na našu grešku, to kažem uz puni respekt prema Zvezdi”.

Očekuje reakciju svojih igrača nakon dvije očejne partije u Beogradu.

Nešto dijametralno drugačije teško je očekivati. Ali adaptaciju da. Treća utakmica se igra na našem terenu i to je velika razlika. Siguran sam da će naša publika prepoznati momenat da nam pruži pomoć. Zahvaliću im na podršci tokom sezone. Takođe želim da zamolim navijače da ispoštuju protivnika. Da ne dožive igrači Zvezde ono što smo mi doživljavali. Takva atmosfera je onda prava podgorička, crnogorska.Reakcija mora doći, zbog poštovanja prema publici. Prema poslodavcima, jer je malo sredina u Evropi koje to redovno isplaćuju, kao ovdje. Prema imidžu i prema ličnom ponosu. Vjerujem da ćemo u prvih pet minuta pokazati gdje smo i na čemu smo”.

Osvrnuo se na dešavanja na trećem meču u Beogradu.

“Nisam doživio bilo kakvu traumu, jer sam odrastao ,,na asfaltu“. Draže mi je da primim šamar nego da budem ispljuvan, jer je to najkukavičkiji čin. Lično sve najbolje želim Zvezdi. Zasluženo su nas pobijedili i to sam rekao i u Beogradu. Namjere mi nisu bile loše, već samo osjetio potrebu da kažem ono što sam doživio i čuo. Ne priznajem ,,kaznu za nasljeđe“.

Treći meč finalne serije igraće se u srijedu u Podgorici od 19 časova.

Foto:Budućnost VOLI

About The Author

Možda ste propustili