Repeša: Linč

Jasmin Repeša nakon poraza u drugom meču od Crvene zvedze-

Zvezda je pobijedila Budućnost sa 38 poena razlike u drugom meču finala ABA lige. Što se tiče tog segmenta trener Budućnosti Jasmin Repeša bio je kratak:

“Ne bih poslije minus 40 radio analizu, mislim da je Zvezda bila bolja i čestitke im za to”, rekao je Repeša i dodao kako vjeruje u preokret”.

Što se tiče atmosfere bio je rječitiji.

“U 57 godina prošao sam sve i teške terene i zahtjevne utakmice i sa reprezentacijom i fajnal forovima i prvenstvima, ali žao mi je što moram da kažem da nikad nisam doživio ni vidio ovakav linč. Žao mi je što je to tako. Prije svega radi košarke i svih nas i vas, mislim da ovo nema veze sa sportom. Od dolaska ovde do samog završetka da moram baciti odijelo zato što je puno hrkotine, to je nešto što vjerovatno ni u Srbiji niko ne opravdava. Igrao sam i u Bolonji derbije, mnogo , ali sve to ima granicu dokle se ide. Strašno mi je žao i krivo. Da me pogrešno ne razumijete, ja imam veliki broj Srba prijatelja i dragi su mi da vam ne mogu objasniti.Ne dam ih za sve na svijetu i sačuvao sam kad su bili teški trenuci i ostali smo zajedno. Ali, ovo najblaže rečeno psihijatrija najtežeg reda. Zašto je to tako, ko je tome kumovao…Ne vidim smisao da se igra dalje, jer to nema veze sa sportom, to je prešlo debelo granice sporta, arena i strašno mi je žao”, objašnjava Repeša.

Novinare je zanimalo ”Je l’ ovo stvarno najgore što je doživio? Pogotovo ako se sjetimo svih onih utakmica poslije rata?”

”Neću dalje, jer mislim da bih onda doticao neke stvari koje kao čovjek i trener ne bih rekao, ali osjetio sam potrebu da to kažem. Trebalo je da donesem sako da vidite na šta to liči. Eto,ničim izazvan, ne znam ko je bilo kakvim gestom ili reakcijom napravio nešto za bilo takav linč. Još jednom, ne umanjujem pobjedu Zvezde i 2:0 i njihov odnos koji su imali. Apsolutno, ovo se ne može nazvati atmosferom, to je linč.Ne kažem da nije bilo takvih stvari, ali ako treba da ih bude u sledećih 20 ili 40, neka ide vama na dušu”.

Foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili