Gordić: Satjerani smo uza zid

Nemanja Gordić pred treći meč finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde.

Nakon druge utakmice koju je njegov tum izgubio sa 38 poena razlike Nemanja Gordić je izjavio kako igrače njegovog tim mora da bude sramota kako su odigrali.

“Znamo dobro kako je bilo u Beogradu, Zvezda ima prednost 2:0. Na nama je da se pozabavimo našom igrom, da probamo da popravimo što više stvari. Mnogo je onoga što možemo popraviti, ako to učinimo, imamo sjajne šanse da pobijedimo.Očigledno je da treba da igramo bolje odbranu. Primili smo previše poena, dozvoljavali Zvezdi da uđe u serije. Sticanjem samopouzdanja Zvezda je počela da pogađa u visokim procentima. Moramo fizički jače i čvršće”, rekao je Gordić.

Govorio je i o karakreru ekipe, koji u finalu nije na nekon nivou.

“Malo je vremena da se radi na zajedničkom karakteru, a to smo svakako pokazali u jakim mečevima tokom sezone, da imamo to u sebi. Ako nam ovakvi porazi nesu motiv, onda ne znam šta jeste. Navijači su veliki faktor, potrebna nam je podrška i pozivam ih. O Zvezdi ne treba mnogo pričati i njihovim problemima, fokusirani smo na našu igru, uz pomoć navijača da bude mnogo bolje”.

Od pritiska ne bježi.

“Igramo finale i normalno je da postoji pritisak. Satjerani smo uza zid, gubimo 2:0, ali treba da iskoristimo taj pritisak i sve što se dešava, da to kanališemo u motiv, veliku želju. Prije svega da pametno igramo”.

Novinare je zanimalo i njegovo viđenje atmosfere u Beogradu.

“Što se tiče atmosfere, očigledno je sve, ljudi koji su bili tamo su vidjeli. Mi smo ti na terenu koji smo izgubili ubjedljivo, ipak. Ono što bih volio je da nama navijači pruže pravu podršku, da se od toga ne pravi nepotrebna tenzija. Igrači Zvezde su manje-više bili korektni, uz par čarki koje su normalne za finale”.

Treći meč na programu je u srijedu od 19 časova.

Foto:Budućnost VOLI

About The Author

Možda ste propustili