Oglasila se ABA liga: Analazirali tri sporne situacije sa meča Partizan-Budućnost

Oglasila se ABA liga.
Sudije

foto: aba liga/ Dragana Stjepanović

Oglasila se ABA liga povodom sudijskih odluka na majstorici polufinala Partizan – Budućnost.

U Budućnosti su imali primjedbi poslije prvog meča, poslije drugog nisu, ali je predsjednik klub Dragan Bokan posjetio sudijsku svlačionicu. Poslije treće utakmice opet primjedbe, te je ABA liga reagovala.

Sudijska komisija regionalne lige je analizirala redom tri situacije, a prva je faul u napadu Jogija Ferela i zatim dosuđena nesportska greška.

“Nakon što je lopta napustila ruke igrača Jogija Ferela, dok je šutirao za tri poena i prije nego što je sletio sa obe noge postojao je kontakt sa igračem Aleksom Avramovićem. Sudije su dosudile faul u napadu. Ovo je ispravna odluka”.


“Dok je Jogi Ferel sletao nazad na parket, udario je Aleksu Avramovića desnom rukom u glavu. Sudije su iskoristile mogućnost Instant Replay Systema (IRS) i nakon što su pogledali snimak dosudili su nesportsku grešku. Ovo je ispravna odluka sudija”

Potom se Sudijska komisija ABA lige osvrnula na odluku koja je okarakterisana kao loša od strane sudija.

“Dok je šutirao za tri poena, Kevin Panter je pomjerio nogu u desno i inicirao je kontakt sa Jogijem Ferelom. Sudije su dosudile faul nad Kevinom Panterom, što je bila loša odluka. Trebalo je da sudije dosude tehničku grešku Kevinu Panteru”.

Očekuje nas finalna serija Crvena zvezda – Partizan. Ko pogodi tačan broj saopštenja dobija nagradu.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author