Obradović:Srećan sam što imam ovakve igrače (VIDEO)

Izjava Željka Obradovića poslije pobjede protiv Huventuda.

Partizan je u trećem kolu Evrokupa nakon velike drame pobijedio Huventud 68:67. Trener crno bijelih Željko Obradović prokomentarisao je meč.

“Bila je odlična utakmica. Igrali smo bez lakih pogodaka dobar dio utakmice, ali smo se borili do kraja. Jedan igrač je riješio utakmicu. Moram da kažem da je jako važno što smo odigrali ovakvu utakmicu, kako bismo shvatili i razumjeli način na koji želimo da igramo“, počeo je Obradović pres konferenciju.

Huventud je dosta problema pravio u igri iz pika. Igrali su i sjajnu odbrani i Partizan ostavili na samo 10 asistencija.

“Mi smo pripremali utakmicu najbolje što možemo. Gledali smo koje su vrline Huventuda i pokušali da ih spriječimo. Nije bio problem u odbrani, koliko u napadu. Mi smo tim koji igra agresivno u odbrani, a u pojedinim trenucima smo bili u konfuziji koju odbranu igramo. To je stvar mladosti i neiskustva u našem timu, ali insistiraćemo na tome i vidjećemo dokle će to da nas dovede. Igrali smo protiv velikog protivnika koji je igrao dobro cijelu utakmicu, ali su detalji odlučili“.

Partizan je u finišu napravio seriju 11:4 i došao do nove pobjede.

“Strategija je bila ista sve vrijeme. Sve je u želji, kada želiš da se baciš za svaku loptu, sve je moguće. Vratili smo se apsolutno utakmicu. Istakao sam Pantera, ali ovo je potrebno istaći, iako nisam pobornik toga da ističem nekoga posebno. Ovo ipak moram, ali opet mi smo počeli da se vraćamo u život na početku četvrte dionice bez njega na parketu. Mnogim igračima je ovo prvo iskustvo u ovakvoj atmosferi, mnogima je jako interesantno sve to, ali moraju da shvate neke stvari, da nema koncentracije i da mora da se vodi računa. Ali razumijem sve, oni su mladi ljudi. Trener Duran mi je poslije utakmice rekao da ovakvu atmosferu nije doživio“.

Panter je u finišu se bacio u publiku, a na njega Zek Ledej.

“Srećan sam kao trener što imam Pantera i Ledeja kao najiskusnije igrače, što su primjer mladim igračima. Oni su očigledno osjetili energiju, publiku, a mladi igrači su vidjeli Pantera kojem je prijala ova energija. Kada sam pričao s njim i Ledejem, kada sam obavljao prve razgovore s njima pokušao sam da im objasnim ovu atmosferu. To je jedinstveno iskustvo, to nema nigdje u Evropi. Oni znaju šta je Partizan, ali ovu atmosferu neće naći nigdje drugo u Evropi. Ja znam jer sam bio. Možda navijači Panatinaikosa i Makabija. Hvala navijačima i pozivam ih i u subotu da nam pomognu protiv FMP-a“.

foto: KK Partizan NIS

About The Author