Obradović: Svaka čast Andori

Izjave trenera Partizana i Andore.

Andora je prvi tim koji je ove sezone pobijedio Partizan. Španski tim je na domaćem terenu u meču četvrtog kola Evrokupa slavio pobjedu 61:60.

“Čestitam Andori na trijumfu, očekivali smo težak meč. Imali smo mnogo oscilacija, mnogo nas je koštala ta treća četvrtina. Na kraju je pobjeda pripala boljem timu. Imali smo mnogo uspona i padova, neodstatak koncentracije u ključnim momentima. Mladi igrači su napravili dosta grešaka, ali i oni koji nisu tako mladi. Imali smo previše promašaja za tri poena, nismo dobro igrali. Imali smo samo šest asistencija. Borili smo se do kraja i na to ne mogu da se žalim, igrači se uvijek bore i na tome želim da im se zahvalim. Ali nije bilo dovoljno za pobjedu. Pokušali smo da razumijemo njihov stil igre u odbrani, nismo imali dobro pozicioniranje u nekim trenucima. Kretanje lopte je bilo previše sporo, nedostajala nam je brzina u tom segmentu. Na kraju smo pretrpjeli zasluženi poraz. Andora je defanzivno dobra ekipa”, rekao je trener Partizana Željko Obradović.

“Partizan jedan od najbioljih rostera sa najboljim trenerom u rangu sa Valensijom, Virutsom i Lokomotivom, pa je ovo velika pobjeda nad timom sa najboljim trenerom u istoriji Evrolige”, izjavio je trener Andore Ibon Navaro.

foto:Albert Martin/euroleague