Obradović pohvalio Koprivicu i Vukčevića

Izjava trenera Partizana nakon pobjede protiv Metropolitana u 15. kolu Evrokupa.

Partizan je zabilježio sigurnu pobjedu protiv tima iz Pariza 87:72. Nakon meča trener Partizana je bio zadovoljan pobjedom, ali je upozorio i na greške.

“Dobra utakmica, igrali smo dobru odbranu na polovini terena, jedini problem nam je bila tranzicija protivnika. Oni su pokušavali da nas pretrče, mi smo se spremali za to, ali su oni ipak postigli dosta lakih poena iz tranzicije. Ovo što sam rekao je zaista veliki problem. Radimo mnogo na tome na treninzima, ali moraćemo još da radimo. Mnogo je načina kako da se to spriječi, a najbolji je kada se pametno troše faulovi prije bonusa. Mi smo prvu četvrtinu završili sa tri timska faula, a oni sa 17 poena, od kojih su gotovo svi bili laki”, rekao je Obradović i nastavio:

“Naša odbrana na polovini terena je neuporedivo bolja. Igrali smo prilično agresivno i pametno u napadu do završnih pet minuta. Bilo je tu nekih izgubljenih lopti, ali to su ti detalji… Pametnije da se pravi faul, još agresivnije u odbrani, da igramo što jednostavnije. Bilo je lijepih stvari, dosta otvorenih šuteva… To je ono čemu težimo i nikada nisam zamijenio igrača ako uzme dobar, izgrađen šut, ali psle toga mora da se bori u odbrani. Insistiraćemo na tome”.

Raduje ga dobra igra mladih snaga Balše Koprivica i Tristana Vukčevića.

Balša je imao izvanredan učinak, 14 poena, 13 skokova i tri rampe, što je izuzetno. Tristan u sebi ima to što ima, na početku je karijere. Mora da igra mnogo čvršće i agresivnije u oba smjera. Sve su to stvari koje će on u međuvremenu da shvati, vjerujem da će u budućnosti biti neko ko će mnogo da pomogne ovom timu. Zaista to očekujem od njega, kao i od svih mladih igrača. Ali, tu dolazimo do toga da pričamo o tome kakav je tim napravljen, zato svako od njih mora da bude spreman da pomogne”.

Crno bijeli u subotu od 19 časova u ABA ligi dočekuju Igokeu.

“Hvala navijačima na sjajnoj atmosferi. To nam mnogo znači. Dolazi nam Igokea u subotu, naši sportski prijatelji stižu i bilo bi lijepo da ih dočekamo na isti način i da im uzvratimo gostoprimstvo”.

foto:Partizan NiS

About The Author