Obradović o Brodzianskom, Smailagiću, Ledeju….

foto: KK Partizan Mozzart Bet

Trener Partizana Željko Obradović govorio je nakon utakmice sa Splitom.

Partizan je slavio pobjedu 89:70, a na ovom meču debitovao je novi igrač Vladimir Brodzianski i upisao četiri poena i dva skoka za nešto manje od 20 minuta koliko je igrao.

“Vladimir Brodzianski je bio prvi put sa nama i potrebno mu je vrijeme. Odradio je samo tri treninga, ali i on je odigrao korektno. Uspjeli smo u nameri da odmorimo visoke igrače. Na vanjskim pozicijama je bila normalna rotacija, a dali smo odmor Kevinu Panteru. Čestitam igračima koji su počeli treću četvrtinu na ozbiljnosti. Oni su uveli utakmicu u tok koji je bio u drugom poluvremenu. Naravno, hvala svim ljudima koji su došli večeras da nas podrže.”

“Čestitam Splitu, mislim da su igrali dobru i pametnu utakmicu, pogotovo u prvom poluvremenu. Maksimalno su hteli da koriste način koji njima odgovara da igraju protiv nas i da imaju rezultat koji su imali. Što se nas tiče, naravno da posle utakmice u petak, a imajući u vidu period ispred nas, želeo sam da osvežim tim i rasporedim minutažu.

Ideja je bila da se nosioci rasterete na meču sa Splitom.

Jedino je Zek Ledej odigrao previše minuta u odnosu na ono što smo mislili da bi trebalo da bude. Sa Matijasom Lesorom, on je najopterećniji igrač, ali Alen Smailagić se tek vratio pa ni on nije sposoban da igra mnogo. Alen je odigrao korektno, na dobrom je putu da se vrati da pomaže timu”.