Obradović: Ključ spriječiti kontranapad

Košarkaši Partizana u meču šestog kola Evrokupa gostuju francuskom Metropilotanu.

Put Francuske krenuće svi igrači izuzev Rodionsa Kuruca.

“Mislim da treba da odigramo mnogo dobru utakmicu ako želimo da imamo bilo kakvu šansu da pobijedimo. Vodi ih izvanredan trener Vensan Kole i činjenica je da su oni prvi u francuskom prvenstvu, igrali su protiv evroligaških ekipa Asvela i Monaka i da su ih pobijedili. Igraju veoma dobro, imaju organizovanu igru u svakom pogledu. Igraju dosta u tranziciji, imaju linije trčanja koje su izvanredne i to koriste na svakoj utakmici i dalju mnogo lakih poena”, rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Njegov tim dosadašnjem dijelu Evrokupa ima skor od četiri pobjede i poraza, dok je Metropolitans na učinku 3-2.

“Ključ utakmice za nas, ako želimo da igramo dobar meč, jeste da spriječimo njihov kontranapad i igru u tranzciji. Da ne dozvolimo njihovim glavnim igračima da dolaze u lake situacije za šut. Imaju dosta akcija za šutere, igraju strpljivo i pametno. Mislim da treba da odigramo mnogo dobru utakmicu ako želimo da imamo bilo kakvu šansu da pobijedimo”, rekao je Obradović.

Obradović je istakao da ga pred gostovanje u Francuskoj ne brine velika potrošnja igrača poslije meče protiv Igokei u Laktašima u ABA ligi.

To je nešto što je uobičajeno. Ako se pogleda minutaža, jedino Zek Ledej ima preko 30 minuta. Svi ostali su bili na nekoj minutaži koja je normalna. Problem je bio prošle nedelje, kada su neki igrači, koji su bili u reprezentaciji osjetili umor i j sam reagovao tako što sam im dao dan više slobodno. Priprema utakmice je bila zadovoljavajuća, na smaom meču smo imali nekoliko dobrih stvari. Bilo je i nekih loših trenutaka kao i svaki put u nekom smo ritmu normalnog odigravanja utakmica subota-utorak, ili srijeda, kako zapadne. To ne može da nam bude izgovor. Veoma bitino je da smo pripremali utakmicu, da smo juče trenirali, danas imamo trening, sutra putujemo rano. Da tamo odradimo jedan dobar trening i da u srijedu odigramo na najbolji mogući način”.

Meč je na programu u utorak od 20 časova i 30 minuta.

foto.Nikola Vuruna/Igokea