Obradović: Hvala Splitu što su došli

Izjave trenera Partizana i Splita.

Partizan je u premiernom meču 15. kola ABA lige pobijedio Split sa 60 poena razlike. Gosti su u Beograd došli sa osam igrača.

“Zahvalio bih se kolegi Srđanu Subotiću i ljudima iz stručnog štaba Splita na tome što su došli da igraju ovu utakmicu, s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze, jer je ovo apsolutno bila neravnopravna utakmica. Došli su sa rosterom od osam igrača, od kojih je jedan junior. Dogodilo se da se još jedan igrač povrijedio u toku utakmice i to su okolnosti koje nisu normalne i sigurno da ovo ne može da se podvede pod jednu normalnu utakmicu. Sa druge strane, zaista bih čestitao svojim igračima na tome što su igrali veoma ozbiljno bez obzira na to što je Split bio u takvom stanju. Željeli smo da igramo utakmicu na način na koji je to jedino moguće, a to je da poštujemo sami sebe, protivnika i naravno navijače. Još jednom bih se zahvalio igračima i rukovodstvu Splita, pošto su došli i ispoštovali fer-plej, što je i najvažnije. Zahvalio bih se i ljudima iz svog kluba koji su prepoznali šta je Vinko Bajrović Capo uradio za košarku na ovim prostorima i svim ljudima koji su odali poštu minutom ćutanja”, rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Srđan Subotić, trener Splita čestitao je Partizanu na pobjedi.

“Čestitam Partizanu na pobjedi i čestitam svojim igračima na tome što su imali hrabrost da dođu da igraju protiv Partizana u ovim okolnostima. Mislim da za to treba imati hrabrosti, znajući u kom smjeru meč može da ide. Što se tiče košarke, nema tu puno šta da se priča. Nismo bili dostojan protivnik, osim u uvodnih pet-šest minuta, a nakon toga je to bilo samo odrađivanje posla.”

foto:Partizan NIS/Dragana Stjepanović