Obradović: Energija, mladost i borbenost

Partizan

foto: KK Partizan

KK Partizan se nakon osam godina vraća u Evroligu.

Crno bijeli imaju najmlađi tim u Evroligi, ali i najviše prodatih pretplatnih karata, što svjedoči da će imati sjajnu podršku sa tribina.

“Činjenica da smo oborili rekorde u broju prodatih karata dovoljno govori koliko naši navijači vjeruju ekipi. Ovo je najmlađi tim koji mora da izađe na parket i da to što navijači vjeruju u njega pretvori u energiju. Ta energija, mladost i borbenost mora da bude naša prednost. Ponosan sam na činjenicu što se vraćamo u Evroligu poslije toliko godina. Osjećamo zahvalnosti ljudima iz Evrolige koji su prepoznali da je Partizan klub koji ima sve što je potrebno da bude među najboljima. Naša je želja da nastavimo da budemo i dalje dio Evrolige”, rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Rekao je kako je on odlučio da Kevin Panter bude kapiten ekipe.

Ja donosim odluku, ali se konsultujem sa ljudima iz kluba. Uvijek razgovaramo otvoreno, a svako je bio saglasan da bude kapiten, jer ima što je potrebno. Posvećen je košarci, uzor je mladima, zaslužuje da bude kapiten Partizana. Njegov zamjenik je Danilo Anđušić. Njima vjerujemo”.

Danilo Anđušić se vratio ovog ljeta u Partizan.

“Što se tiče ove sezone u Evropi, borićemo se za plej-of. Daćemo sve od sebe da ispunimo i taj cilj. Svi timovi su dobri i neće nam biti lako. Biće jako zanimljivo takmičenje, ali vjerujem da imamo kvalitet za tako nešto”, rekao je Anđušić i dodao da su “crno-beli” sastavili odličnu ekipu.

“Ta kombinacija se pokazala kao najbolja za pravljenje dobrih rezultata. Verujem da imamo dobru ekipu, da imamo kvalitet da napravimo dobre stvari ove sezone. Samo je potrebno da se sve sklopi i da napravimo dobar timski duh, dobru hemiju i mislim da možemo da ostvarimo sve zacrtane ciljeve”, rekao je Anđušić.

Utakmica prvog kola Evrolige između Partizana i Albe igra se u petak od 20.00 u Berlinu.

About The Author