Novica Veličković tim menadžer Mege

Veliki povratak Novice u Megu!

Poslije dva mandata u klubu tokom igračke karijere, Novica Veličković se vratio u KK Mega MIS gdje će u narednoj sezoni biti tim menadžer kluba. Veličković je kao igrač za Megu nastupao u dva navrata, 2013. i 2014. godine, a u predstojećoj sezoni će u nešto drugačijoj ulozi ponovo imati priliku da sarađuje sa mladim i talentovanim igračima i da im prenosi svoje znanje i iskustvo iz bogate igračke karijere.

Prilikom ozvaničenja saradnje u hali Mega Factory je pored novog tim menadžera Mege, prisustvovao i Milenko Tepić koji je na toj poziciji bio u prethodnoj sezoni, i koji je tom prilikom svom nekadašnjem saigraču poželio puno sreće.

Generalni menadžer Mega MIS-a Goran Ćakić je u ime kluba istakao veliko zadovoljstvo što je Novica Veličković poslije završetka igračke karijere izabrao Megu kao početak svog novog košarkaškog puta:

“Novica je svojim velikim igračkim iskustvom u dva navrata tokom igračke pomogao mladim i talentovanim igračima Mege da postanu još bolji, među kojima su bili Nikola Jokić i Vasilije Micić. Takođe je imao veoma važnu ulogu prilikom plasmana kluba u ABA ligu, što je izuzetno doprinijelo daljem rastu kluba. Sada će u nešto drugačijoj ulozi imati priliku da pomogne nekim novim košarkaškim nadama i da bude ta spona između kluba i igrača u zajedničkom cilju da svi oni napreduju igrački i ljudski i u pravom smijeru. Upravo iz svih tih razloga nam je izuzetno drago što je posle završetka igračke karijere Novica baš u Megi započeo svoj novi košarkaški put”, izjavio je Ćakić, i potom iskoristio priliku da se zahvali Milenku Tepiću na svemu pruženom u protekle dvije sezone:

“Iskoristio bih priliku i da se zahvalim Milenku Tepiću na svemu što je pružio Megi u prethodne dvije sezone, prvo na terenu, potom i pored njega. Sigurno je da je ostavio veliki trag i drago nam je da je takav igrač i čovjek bio dio našeg kluba”, izjavio je Ćakić i potom Milenku Tepiću uručio prigodan poklon za oproštaj od kluba u kome je proveo jednu sezonu kao igrač i drugu kao tim menadžer.

Novica Veličković je istakao da je Mega mnogo porasla od njegovog posljednjeg boravka u klubu:

“Prije svega bih želio da se zahvalim Megi na ukazanom povjerenju. Bio sam dio kluba u dva navrata kada sam na terenu imao priliku da pomognem Megi u njenom rastu, na terenu i van njega. Takođe sam se trudio i da prenesem svoje znanje i iskustvo na mlade i talentovane igrače koji su upravo iz Mege započeli svoj put ka evropskom i svjetskom vrhu. I sama Mega je od tada porasla mnogo, sve je posvećeno radu i napretku mladih igrača koji ovde imaju sjajne uslove za treniranje. Moja uloga će ovaj put biti nešto drugačija, ali će motivacija za rad kao i uvijek biti na najvišem nivou. Jedva čekam da počne sezona”, izjavio je Veličković.

Novica Veličković je rođen 5. oktobra 1986. godine u Beogradu i u bogatoj igračkoj karijeri koju je završio 2021. godine, pored Mege je nastupao još za Partizan, Real Madrid, Bamberg i Trabzon. Sa Partizanom je osvojio tri titule u ABA ligi i po pet trofeja u prvenstvu Srbije i kupu, dok je sa Realom osvojio Kup Kralja. Od individualnih priznanja, najznačajnija su „Euroleague Rising Star“ 2009. godine, kao i MVP priznanja na Fajnal Foru ABA lige, u Superligi i Kupu iste godine.

Sa U20 reprezentacijom je na Evropskom prvenstvu osvojio bronzu 2005. i zlato 2006. godine, dok je sa A reprezentacijom Srbije osvojio srebro na Evropskom prvenstvu 2009. godine.

Foto: KK Mega MIS