NIS i Partizan nastavljaju saradnju: Zajedno u ostvarivanje šampionskih ambicija

PARTIZAN - NIS Beograd, 26.11.2021. foto: Nebojsa Parausic Kosarka

Kompanija NIS i Košarkaški klub Partizan, potpisali su danas ugovor o sponzorstvu, čime je nastavljena uspješna višegodišnja saradnja. Ugovor su u Kući košarke „Partizan“ u Beogradu potpisali Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS i Ostoja Mijailović, predsjednik košarkaškog kluba Partizan NIS.

Kompanija NIS i košarkaški klub Partizan njeguju dugogodišnje partnerstvo koje je 2013. godine preraslo u generalno sponzorstvo kompanije, čime je NIS dao „vjetar u leđa“ najuspješnijem srpskom košarkaškom klubu za pobjede u domaćim i evropskim takmičenjima. Ono što je zajedničko kompaniji NIS i košarkaškom klubu Partizan jeste spremnost na izazove, šampionski i timski duh. Nastavkom saradnje potvrđena je orijentisanost ka istom cilju – ostvarivanju najboljih rezultata, kao i da uzajamno povjerenje i podrška neizostavno vode ka uspjehu. 

Košarkaški klub Partizan NIS je do sada osvojio: 21 put osvajao je nacionalno prvenstvo, 16 puta nacionalni kup, šest puta Jadransku ligu i jednom Superkup ABA lige. Partizan je osvojio Evroligu 1992. godine, što je najveći uspjeh u srpskoj klupskoj košarci. Pored toga, crno-bijeli su tri puta trijumfovali u Kupu Radivoja Koraća, dok su četiri puta učestvovali na „fajnal foru“ Evrolige, odnosno Kupa evropskih šampiona. Košarkaški klub Partizan je prvi košarkaški klub iz Srbije koji je odigrao zvaničnu utakmicu sa NBA timovima, u septembru 2009. godine.

Nakon potpisivanja novog ugovora, Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS je izjavio: 

U sportu kao i u životu, pobjede su veoma važne. Jedna od najvažnijih pobjeda je i mogućnost da sačuvamo svoje prijateljstva uprkos svim izazovima. Naše partnerstvo sa KK Partizan traje duže od jedne decenije i mi ga pažljivo čuvamo i unapređujemo iz godine u godinu. zajedno smo prošli i lijepe i teške trenutke i srećni smo što ove sezone ponovo možemo da se radujemo uspjesima i sportskim pobjedama. Gospodine Mijailoviću, želimo vam da ovu sezonu završite onako kako ste je i započeli – šampionski. A u nama ćete i dalje imati pouzdanog partnera i vjernog navijača”, istakao je Tjurdenjev. 

Predsjednik crno-bijelih, Ostoja Mijailović je izjavio: 

Želim da Vam se zahvalim na današnjem danu, želim da kažem kako je ovo veoma važan dan za KK Partizan. Obnova ugovora o generalnom sponzorstvu našeg glavnog sponzora je nešto što daje garanciju Partizanu da će u budućnosti praviti rezultate koje javnost očekuje od nas. Mi ciljeve imamo, a kristal ispred nas pokazuje koliko godina traje saradnja između NIS-a i Partizana. Naša saradnja je stara 14 godina i želim da napomenem kako veliki dio ovog sponzorstva ide za razvoj naših mlađih kategorija. Kompanija NIS je sa svojim brendom Jazak podržala i rad ljetnog kampa naših mlađih kategorija i to je jako važan segment KK Partizan, po čemu je on i poznat. Naši ciljevi za ovu sezonu su potpuno poznati i mislim da bi ih teško ostvarili i oni uopšte bili u našim planovima bez vaše podrške koju imamo godinama unazad. Još jednu stvar bih želio da napomenem, NIS treba da bude primjer našim kompanijama koje posluju u Srbiji, zato što je to društveno odgovorna kompanija koja ulažući u sport, ulaže u ambasadore naše zemlje u cijeloj Evropi. Ambasadori jesu naši klubovi i naši igrači koje školujemo i koji postaju veliki i važni ljudi. Oni promovišu našu zemlju a samim tim i naše kompanije. To je jedna povezana stvar i želim iskreno da se zahvalim u ime KK Partizan i svih naših članova na ovoj podršci koja je za nas jako važna”, poručio je Mijailović. 

(Foto: MN Press, video: BC Partizan TV) 


About The Author