Ninković upotpunio srpsku koloniju u Mariboru

Mladi trener iz Trebinja Đorđe Ninković odlučio se za odlazak u Sloveniju.

Tamo je preuzeo brigu oko kadetske selekcije AKK Branik iz Maribora, gdje brigu oko starijim selekcijama vodi Aleksandar Ćikić.

Ninković je dvije sezone radio kao pomoćni trener Aleksandru Ćikiću u seniorskoj ekipi KK Student te je samostalno radio sa mlađim kategorijama u KK Čelinac. Trenersku karijeru počeo je u Trebinju u omladinskom pogonu KK Leotar i ŽKK Leotar ’03, a bio je dio U16 ženske reprezentacije BiH.

“Nakon tri godine provedene kući, zadovoljstvo mi je da opet saradjujem sa Aleksandrom Ćikićem, trenerom uz kojeg sam počeo da se bavim ovim poslom. Sada je stigla ponuda iz Slovenije (AKK BRANIK) gdje radim kao glavni trener kadetske U17 selekcije i kao asistent sa juniorskom i seniorskom ekipom”, kaže nam Ninković.

Za sada rad sa mladim igračima ide po planu i programu.

“Sa kadetskom selekcijom smo za sada napravili lijepu košarkašku priču s obzirom da smo se kvalifikovali u Prvu Ligu Slovenije u tom uzrastu i u grupnoj fazi dva kola prije kraja obezbijedili učešće medju 12 najboljih ekipa u državi. To nam daje mogućnost za više kvalitetnih utakmica i tako imamo priliku za još veći napredak. To je za sada veliki uspjeh, Nastavicemo da radimo dobro i trudićemo se da napredujemo iz dana u dan”.

Zanimalo je da se uporede uslovi za rad u Sloveniji i kod nas, odnosno kako se u ovoj maloj ali sportskoj naciji odnose prema mlađim kategorijama

“Što se talenta tiče, kod nas je to dole jako razvijeno i ima mnogo prostora i materijala za rad. Što se tiče rada u Sloveniji, ovdje su uslovi za rad jako dobri. Već sa kadetskom selekcijom imam dva puta dnevno treninge i mislim da sa takvim radom, kroz odredjeno vrijeme trebaju doći i rezultati toga rada”.

foto:kosarka24.ba