Nikolić: Dok su drugi radili, Bosna je samo kukala

foto: HKK Zrinjski

Po žrijebu i rasporedu koji je utvrđen ždrijebom HKK Zrinjski je trebao igrati s Igokeom, ali apsolutno svima je bilo jasno da Igokea neće igrati prvenstvo, barem ne od početka.

Čak je u klub došla nominacija prvog kola lige, po kojoj je Zrinjski trebao u Laktaše, a tek je u srijedu bilo službeno da te utakmice neće biti. Igokea se plasirala u Fibinu Ligu šampiona i odmah je bila dala do znanja da BiH ligu neće igrati. Stoga je KS BiH ispao posve, najblaže rečeno, neozbiljan.

”Logično je da Igokea ne igra s obzirom da igraju dva jaka natjecanja i trebalo ih je osloboditi, ali je apsurdno što se sa tom odlukom čekalo 5 do 12”, kaže trener Zrinjskog Neven Nikolić za Bljesak, čija će ekipa prvu službenu utakmicu imati tek 10. oktobra sa Promom u Mostaru.

KS BiH nije se samo blamirao s Igokeinom situacijom. Još gore je bilo u slučaju sarajevske Bosne. ‘Hoću-neću’ trajalo je sedmicama, čak su i regionalni mediji pisali da se Bosna gasi, a ne samo da se nije ugasila nego će igrati ligu, čak i sa skupljom ekipom nego Zrinjski.

”To s Bosnom je presedan i nimalo mi se ne sviđa ova situacija. Dok su ostali klubovi marljivo trenirali od sredine avgusta i kuvali se po dvoranama na +40, oni su samo kukali i tražili pomoć da bi sada sastavili duplo skuplji tim od velike većine klubova. Uz to, još traže i odgodu prvog kola da bi se malo “posložili”. Mislim da pravila postoje da bi se poštivala a ne da bi se kršila kako kome odgovara”, ogorčen je Nikolić.

foto:HKK Zrinjski

About The Author