Mišković: Đorđevićev poziv me ostavio bez teksta

Prošlog avgusta Nikola Mišković (19) se sa Evropskog prvenstva za juniore vratio sa zlatnom medaljom i zvanjem MVP.

U februaru ove godine debitovao je za prvi tim Mega Bemaksa, a nedavno je njegovo ime zasijalo na širem spisku selektora seniorske reprezentacije Aleksandra Đorđevića. Čak ni duža pauza zbog operacije skočnog zgloba, koja je obavljena krajem oktobra, nije ga omela da od debija u Kupu do kraja Superlige skrene pažnju odličnim partijama.

“Dva, tri dana prije objavljivanja spiska, javili su mi iz kluba i moja prva reakcija je bila: “Au”. Ništa mi nije bilo jasno, ostao sam bez teksta”, otkriva Mišković u razgovoru za “Novosti”.

“Nekoliko mjeseci ranije sam bio u gipsu, a sad mi se ovo dešava. Zaista najveća privilegija za svakog košarkaša. Jeste da je to širi spisak, ali nema ništa ljepše nego kad saznaš da selektor računa na tebe”.

Iza njega je “skraćena”, ali uspješna prva sezona u najjačoj konkurenciji.

“Stručni štab mi je mnogo pomogao. Trener Dejan Milojević je imao ogromno povjerenje u mene. Pustili su me da igram poslije pet mjeseci pauze. Dobio sam veliku šansu i značajnu minutažu, tako da sam prezadovoljan”.

Skok sa juniorske na seniorsku stepenicu, ni za jednog mladog igrača nije lak.

“Sada su košarkaši fizički dominantniji. Moraš mnogo brže da donosiš odluke, bukvalno u djeliću sekunde. Da radiš na snazi i da pokušaš što prije da se adaptiraš”, kaže Mišković.

Prilagođavanju prije svega pomaže iskustvo, koje se dobija u praksi, dok si na terenu i dok za rivale imaš starije i bolje igrače od sebe.

“Kad smo u polufinalu igrali sa Partizanom imao sam duele sa Novicom Veličkovićem. Mislim da to može samo da mi pomogne. On je nekada bio u dresu Real Madrida… Iz takvih situacija izvlačim samo korist definitivno”.

Rad sa Milojevićem se pokazao kao pravi put za mlade talente.

“Deki je čovjek koji je igrao košarku na vrhunskom nivou. Dugo je u Megi. Kad se pogleda koliko je igrača iz njegovog programa otišlo u velike klubove, sigurno da je zaključak da je sjajan mladi trener. Želim mu da završi u NBA jednog dana”, uz osmjeh će Mišković.

Košarkaški gen Nikola je naslijedio od oca, nekadašnjeg Zvezdinog igrača Dejana Miškovića. A tatinim stopama krenuo je i mlađi sin – Novak.

“Dolazi da nas gleda, uglavnom utakmice koje su u Beogradu. Pokušava da stigne i kod jednog i kod drugog. Brat mi je trenutno na pripremama reprezentacije do 17 godina za SP u Argentini. Zadovoljan sam kako napreduje i neka samo tako nastavi”.

foto:Mega Bemax/Ivica Veselinov

About The Author

Možda ste propustili