Dodik: Sljedeće sedmice razgovor sa trenerom

Generalni menadžer Igokee o statusu trenera, igrača….

Igokea nakon pet sezona u nizu nije šampion BiH. Generalni menadžer kluba Igor Dodik najavio je da će obaviti razgovor sa trenerom Žarkom Milakovićem, koji je ekipu preuzeo tokom “Lige 6”, o njegovom statusu.

“Milaković je postigao ogromne uspjehe sa omladinskim pogonom, juniorima, kadetima, osvojili smo i treće mjesto u juniorskoj  ABA ligi, iznjedrili nekoliko igrača iz tog pogona. On je jedan od zaslužnih. Koliko se snašao na klupi seniosrkog tima u ovoj završnici teško je reći, jer teško je kada dođeš mjesec dana prije kraja prvenstva, nije lako poredati sve stvari kako ti hoćeš. Sljedeće sedmice obavićemo sastanak sa njim i vidjećemo kakva su razmišljanja, tako da za sada nemamo preciznih stavova kada je trener u pitanju“, rekao je za mondo.ba Dodik.

Što se tiče igračkog kadra najavio je promjene u ekipi.

“Većina njih nema ugovor za sljedeću sezonu, a ovi koji imaju rekao sam im da ću dobro da razmislim šta ćemo dalje u budućnosti, jer koliko god da si vezan ugovorom, ako si profesionalac moraš da daš sve od sebe u svakom trenutku, a ne samo kada misliš da treba. Evo desilo se i Budućnosti da izgubi prvenstvo Crne Gore. Mislim da se slično i njima desilo.  Istrošeni su poslije osvajanja ABA lige i ulaska u Evroligu, igračima je glava bila već u Evroligi, razmišljaju s kojim ekipama će da igraju, o svojim ugovorima, minutaži i u drugom planu im je bilo prvenstvo Crne Gore. To je Mornar iskoristio i čestitam im na tituli“.

Generalni menadžer Igokee se potom vratio na roster svoje ekipe…

“Zasad ostaje Vuk Radivojević, on ima dugogodišnji ugovor i nastaviće da nosti dres Igokee. Robert Rikić takođe ima ugovor za sljedeću sezonu i ostaje, kao i Đorđe Milošević. Pored njih za sljedeću sezonu ugovore imaju Jevtović i Glogovac, ali o njima ćemo još da razmislimo i da pričamo sljedeće sedmice. Ostali igrači nemaju ugovore, tu ne ubrajam juniore, koji imaju dugogodišnje ugovore, poput Ilića i Jankovića“.

Dodik je rekao i da klub iz Aleksandrovca dogovara saradnju sa nekoliko klubova iz RS, među kojima je i banjalučki Borac.

“KK Igokea kao predstavnik u ABA ligi, a i kroz Predsjedništvo ABA lige, jer ćemo od jula i predsjedavati ligom, trudiće se da pomogne našim klubovima da se što više uključe, da iskoriste naše znanje i resurse. Kroz ove dvije godine bilo je dosta komunikacije i ideja i sa KK Leotar i sa Mrkonjić Gradom, bilo je pokušaja i da se oni pojačaju i da oni uđu u Drugu ABA ligu. Nažalost, Leotar je ispao u Prvu ligu RS. Pričamo i sa KK Bratunac, a odskora se pojavila i ta komunikacija sa KK Borac iz Banjaluke, koju smo mi godinama pokušavali da uspostavimo. Braća Baroš su izrazila težnju da sjednemo zajedno za sto i da vidimo šta mi to možemo da pomognemo. Ideja je da se sjedne već naredne sedmice sa njima. Bilo bi jako dobro da se Borac vrati u Premijer ligu BiH i da kroz PLBIH možda i dođe do vrha i do ABA Druge lige. Ja bih iskreno volio. Nudimo i drugim klubimo da dođu kod nas, da iskoriste naše znanje, da uče“, rekao je Dodik.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili