Niko nije kontaktiran oko mjesta selektora

Predrag Danikolić pred novinarima.

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović obratio se mnogobrojnim novinarima u Beogradu.

Ovoliko novinara nije bilo ni kada sam se opraštao od košarke”, konstatovao je na početku.

O petom mjestu na SP u Kini:

“Naravno da smo pogriješili i naravno da je ovo neuspjeh. Nije debakl, ali je neuspjeh svih nas. Gdje smo pogriješili to nije pitanje za savez nego za struku. Naš posao je da svim selekcijama stvorimo najbolje uslove da treniraju i da najbolje trenere, koji su nam na raspolaganju, dovedemo da sa njima rade tokom tih nekoliko mjeseci. Ako mislite da će neki naslovi izmišljeni posvađati Dejana, mene i Đorđevića to se neće desiti. Đorđeviću se ja zahvaljujem u svoje ime, u ime saveza i svih normalnih ljudi za sve što je uradi. Rezultat koji je neuspjeh svih nas ne bi trebalo da pokvari Đorđevićevu ljudsku i trenersku stručnost” .

Jedno od pitanja bilo je oko imena novog selektora. Novinari su već “izabrali” Sašu Obradovića, a Danilović je demantovao da je sa bilo kim razgovarao.

“Niko nije kontaktiran oko mjesta selektora. Nije korektno prema Saletu da dva dana poslije prvenatva pričamo sa nekim. Što se tiče izbora novog selektora ja ću “presjeći”, dakle ja odlučujem.Predsjednik sam”.

Rekao je i kako će Srbije biti kandidat za domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Olimpijskre igre.

“Razgovarao sam sa predsjednikom države. Kandidovaćemo se da organizujemo turnir za Olimpijske igre. Imamo svu podršku i hvala mu na tome”.

Demantovao je pisanja oko navodnih sukoba igrača, te njega sa Đorđevićem.

“Mislim da me mnogi od vas poznaju još od kada sam vodio Partizan, da znaju moj način rada i razmišljanja, kao i moj stav o tome kako bi predsjednik saveza trebalo da se ponaša. Pošto sam načuo da je lakše doći do predsjednika Južne Koreje nego do mene i da sam ja mom prijatelju Đorđeviću uputio neke ružne riječi i da sam se fizički obračunao sa saradnicima, prvo da to razjasnimo. Svako moje obraćanje tokom prvenstva bilo bi narušavanje autoriteta selektora, u ovom slučaju Đorđevića. Dovoljno iskustva imam i dovoljno sam pametan da takve stvari znam i da ih ne radim. Tako da, gospodo, moram da vas razočaram – niti smo imali bilo kakav konflikt niti sam vrhunskom igraču sa kojim sam osvajao medalje bilo šta ružno rekao”.

Na pitanje da li će podnijeti ostavku, kratko je odgovorio: “NE”.

Loše je bilo ljeto za sve selekcije, ali Danilovića to ne brine.

“Niko u reprezentaciji nije pretplaćen na neku medalju. Prije dvije godine su i djevojčice i dječaci donoslili medalje. Ove godine nije bilo tako. Postoje periodi kada smo malo siromašniji sa medaljama, a postoje i periodi kada medalje dolaze. Ponavljam, niko nije pretplaćen na medalje. Treneri koje mi dovedemo, ne rade sa tim igračima cijele godine već kratak period. Nadamo se da ćemo sledće godine ponovo osvajati medalje. Mada je cilj i priotiret stvaranje igrača za seniorsku reprezentaciju”.

foto:kss