Nije moglo da se priča o domaćim igračima

foto:kosarka24.ba

Andrea Trinkijeri o prelaznom roku u KK Partizan.

Rašon Tomas i Nemanja Gordić za sada su jedina pojačanja KK Partizan.

Posljednji je stigao krilni centar Tomas iz šampionata Italije.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri za Žurnal je prokomentarisao njegov dolazak.

Zašto je došao u Partizan?”, iznenadio se pitanjem Andrea Trinkijeri, trener crno-belih.

” Jer će imati prostora da se razvija i zato što me je pitao o spisku igrača, Meli, Strelnieks, Vonamejker, Darijus Miler i ove godine Lendejl, Marinković… Onda je rekao „možda je najbolje da idem tamo gdje mogu da postanem najbolja verzija sebe“. Tri puta sam pričao sa njim. Mnogo evroligaša nam je bilo konkurencija. Baš me je pitao za te igrače, kako je tekao njihov razvoj“.

Mogao je da pita i za Kajla Hajnsa, nekadašnjeg Trinkijerijevog učenika u malom Veroliju, na kojeg u nekim segmentima igre Tomas i podsjeća.

To su elementi koji ne pišu u statistici. Ono što, po mišljenju Italijana na klupi Partizana, momak sa afro frizurom donosi, jeste:

Energija! Neviđena energija“, odgovara trener crno-bijelih naglašavajući posebno svaki slog.

Prije Amerikanca, u Humsku je došao Nemanja Gordić. Iskusni plejmejker je u razgovoru za „Sportski žurnal“ rekao da poznaje Trinkijerija još od vremena kada su obojica radili u Italiji.

Pitanje je samo da li Gordić može da ponovi bljesak u, recimo, sezoni 2017/18.

Nadam se da će biti još bolji od toga“, odgovara Italijan.

Prvo sam pokušavao da pronađem domaće igrače. Još me boli koliko su mi vrata zatvorili direktno u nos. Nije moglo ni da se priča o domaćim igračima. To je za mene bilo neočekivano. Volio bih da napravim ekipu sa mnogo domaćih igrača, ali to nije bilo moguće. Onda ćemo tražiti drugačije. Šta je najsličnije dobrim domaćim igračima. Nemanja Gordić! Već je bio u Partizanu, već je donosio titulu, zna ligu, tvrd je, ima srce kao bik. Ima i iskustvo, izuzetno je motivisan. Za mene je bilo lako da razmišljam o njemu“.

foto:kosarka24.ba

About The Author