Nenad Krstić podnio ostavku

Foto: Marko Metlas/KSS

Dosadašnji potpredsjednik za mušku košarku Košarkaškog saveza Srbije Nenad Krstić, donio je odluku da se iz privatnih razloga povuče sa te funkcije.

Nakon dugog razmišljanja i neformalnog nagovještaja takve odluke još prije nekoliko meseci, proslavljeni reprezentativac naše zemlje i nekadašnji kapiten nacionalnog tima je danas i zvanično podnio ostavku da mjesto potpredsjednika KSS za mušku košarku.

Želio bih da se zahvalim svima u Savezu na ukazanom povjerenju i izvanrednoj saradnji koju smo do sada imali. Ipak, usljed privatnih obaveza koje mi sada već oduzimaju previše vremena, donio sam odluku da se povučem sa mjesta potpredsjednika KSS i to mjesto prepustim nekom drugom. Ovom prilikom bih poručio da je za mene prije svega bila čast da nakon karijere profesionalnog igrača služim našoj košarci kroz rad u KSS i na taj način ovoj igri vratim makar djelić onoga što mi je u životu dala“, istakao je Krstić.

Nenad Krstić je funkcionersku karijeru u Košarkaškom savezu Srbije započeo u avgustu 2019. godine kada je izabran na funkciju direktora mlađih selekcija. Od decembra 2020. do danas, Krstić je obavljao funkciju potpredsjednika KSS za mušku košarku. Kao reprezentativac Srbije, Nenad Krstić je osvojio dvije srebrne medalje. Prvu još 2009. godine na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i drugu 2014. godine kada je kao kapiten na Svjetskom prvenstvu u Španiji predvodio reprezentaciju do finala.

Košarkaški savez Srbije se zahvaljuje Nenadu Krstiću na predanom radu u proteklom periodu i želi mu puno sreće i uspjeha na svim životnim poljima. Do zakazivanja nove Skupštine KSS i izbora novog potredsednika, zaduženja koja je imao Nenad Krstić, obavljaće direktor reprezentacije Srbije Dragan Tarlać.