Nedović:Papapetru mi je rekao da je Panatinaikos porodica

Nemanja Nedović pridružio se pripremama Panatinaikosa.

Grči velikan tokom ljeta doživio je mnoge promjene. Svakako najveća je na poziciji plejmejkera. Nik Kalates je otišao u Barselonu i svakako će igrači koji su došli na vanjske pozicije biti redovno poređeni sa kalatesom. jedon od njih biće i srpski košarkaš Nemanja Nedović, koji je ovog ljeta iz Milana stigao u Atinu.

“Sjajno je sa novim saigračima. Imao sam kontakt sa nekima preko Instagrama, a Papapetru mi je rekao da je Panatinaikos porodica, to je nešto što sam shvatio od prvog dana ovde. Osjećam se odlično zato što sam u klubu sa tako dugačkom tradicijom i sa sjajnim navijačima” kaže Nedović za klupski sajt.

“Moj put je bio dugačak, ali znate kako to ide, sve novo je interesantno. Moja žena i ja smo uzbuđeni što smo ovde. Poslije pet mjeseci bez košarke, ne mogu da dočekam da krenem da treniram sa Panatinaikosom i da zaigram na zvaničnom meču”.

Nedović je protekle sezone imao puno problema sa povredama i nije uspio u kontinuitetu da pokaže sve što može.

“Želim da igram na nivou na kom sam igrao prije dvije godine. Imao sam uspone i padove u posljednje vrijeme i ovo mi je novi početak. Naravno, najvažniji je tim i moj glavni cilj je da Panatinaikos pobjeđuje, posebno u Evroligi. Ići ćemo korak po korak i prvo ćemo probati da se kvalifikujemo u TOP 8, a poslije toga ćemo vidjeti”.

foto:panathinaikos bc