Nedović, Džejms i Juventus

Nemanja Nedović o Milanu, Srbiji, Juventusu…

Nedović je govorio za specijalizovani košarkaški portal Jurohups

Na početku govorio je o oporavku od povrede. sada je potpuno spreman i navijači Armanija mogu očekivati atraktivne poteze.

“Teško je gledati mečeve i ne igrati, gledati svoj tim u problemima. Sada sam zreliji i shvatio sam da neke stvari ne mogu da se kontrolišu. Treba biti pozitivan, truditi se da dođete do što bržeg oporavka. Sada sam zdrav i nadam se da ću se što prve vratiti u punu formu. Srećan sam što nikada nisam imao veliku povredu koja bi me od parketa odvojila na čitavu sezonu“, rekao je Nedović.

“Imali smo problema sa odbranom proteklom periodu, ali to može da se dogodi , bitno je da se poboljšavamo u tom segmentu, baš kao što je to bio slučaj i u meču sa Bajernom“, istakao je srpski bek.

Nedović se potom osvrnuo i na saradnju sa svojim kolegom na bekovskim pozicijama – Majkom Džejmsom.

“Dobro sarađujemo – obojica smo došli sa saznanjem da ćemo dijeliti minute, loptu i odgovornost. Nijedan od nas dvojice nije glup da bude sebičan. Nažalost, zbog moje povrede nisam imao toliko prikike da igram zajedno sa njim. Mislim da smo za sada pokazali da smo pravo rješenje za tim i da možemo zajedno da igramo i budemo veoma opasni po protivnike. Mislim da smo prilično potrebni jedan drugom. Obojica navijamo za Juventus, ja od malih nogu, kada sam imao pet ili šest godina, a Majk od kada je igrao u drugoj italijanskoj ligi“, rekao je 27-godišnji košarkaš.

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević apostrofirao je Nedovića među jednog od lidera sadašnje generacije srpske reprezentacije.

“Velika mi je čast da čujem svoje ime u tom kontekstu. Naročito imajući u vidu šta srpska košarka znači za čitav svet. Selektorove reči su velika motivacija i mislim da mogu još mnogo toga da pružim reprezentaciji“, objasnio je Nedović.

Potom je uslijedilo i pitanje o tome da li zdrava Srbija može da se suprotstavi selekciji SAD nakon poraza na Mundobasketu 2014. i Olimpijskim igrama 2016. godine.

“Bitno je samo da svi budemo zdravi i da pružimo sve od sebe u julu kada budemo u toj prilici“, zaključio je Nedović.

Foto:euroleague,KSS

About The Author

Možda ste propustili