Partizan nas ruši, nije bilo tuče

Vanredna konferencija za medije KK Crvena zvezda.

Jedan novinarski tekst u kojem je napisano da sve ne štima kako treba u Crvenoj zvezdi, odnosno da je došlo do fizičkog sukoba trenera Alimpijevića i kapitena Lazića, prouzrokovao je vanrednu press konferenciju.

Predsjednik kluba Nebojša Čović je na vandrednoj konferenciji za novinare na kojoj su prisustvovali trener Dušan Alimpijević, kapiten Branko Lazić i Pero Antić, istakao da klub više neće da trpi uvrede na svoj račun.

“Mi smo sve do sada trpili, ali sve je prešlo svaku mjeru. Da neko zove trenera Zvezde u 13 časova u nedelju i pravi izmišljenu priču. Ovo što ide u javnost i medije, već je prešlo svaku mjeru. Neko ugrožava naše funkcionisanje. Valjda vam je svima cilj da svi zajedno pravimo rezultat, bez obzira na klupsku obojenost. Mediji ponekad služe i za spinovanja. Počev od one avanture i objavljivanja Pera na rođenju djeteta, pa preko toga da je Lazić udario trenera, pa snimak sa utakmice da je u prvom planu Alimpijević…”, rekao je Čović i nastavio u dahu:

“Poslije utakmice Zvezda – Borac, zajedno su konferenciju držali trener i kapiten. Valjda su se dobro pretukli prije toga. Nekima je to vjerovatno smiješno od vas. Smiješno je što nam se sve to permanentno radi i potura nam se. Bolje vi recite i napišite: ‘Ne prijaju nam uspjesi jedinog kluba koji proljeće čeka u evropskim takmičenjima’. Taj pristup je nedopustiv. Mi takvu komunikaciju ne želimo da pravimo. U određenim situacijama imali smo i podršku i pomož, ali mislim da to mi nikada nismo zloupotrijebili”.

Rekao da se takve stvari u Zvezdi ne bi trpile i opet se dotakao i Partizana.

“Da li stvarno mislite da bi uprava dozvolila da se desi sukob trenera i igrača? U tom slučaju bi jedan ili drugi bili napolju. Je l’ mislite da će ova uprava dozvoliti da trenera postavljaju kafići, ulica Strahinjića bana i kafe Balzak, vrlo povezan sa skidanjem pločica sa pehara?Da ne pričamo o tome da ima vrlo kvalifikovanih urednika, kompetencija na nivou. Evo, sad smo svi tu – dvojica igrača i trener, pa oni mogu da vam kažu šta je istina. Promijenile su se mnoge uprave, promijeniće se i ova – zašto ne prija uspeh u Srbiji? Što ne pitate ko je koliko dobio para? Što isti dan ne objavite? Zvezda je to objavljivala deset puta, ona druga strana nijednom”,rekao je predsjednik KK Crvena zvezda.

“Razmišljam o odlasku. Ovaj posao postaje mazohistički, razni pritisci, komentari, napadi… Sad nemam poseban komentar, samo da prvo završimo uspješno sezonu”, rekao je Čović,koi misli da napadi najčešće potiču iz tabora Partizana.

“Spin je i da je Andrej Vučić protiv Čovića. Neka se daju dokazi za te navode. Kao i da smo državni projekat, da nam budžet puni predsjednik Aleksandar Vučić basnosnovnim parama. Imamo pomoć, ali ništa manju nego što dobija Partizan, vjerovatno i manju”, dodao je on.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili