Alimpijević,Lazić i Antić: Budalaštine

Vanredna press konferenacija KK Crvena zvezda.

Pojedini mediji u Srbiji objavili su kako se se poslije Kupa u Nišu fizički obračunali Branko Lazić i trener Dušan Alimpijević, te kako Pero Antić je poštuje trenera.

“Znam kako ide novinarski posao, ali je smiješno šta je sve izašlo na dan rođendana mog sina. Svi koji znaju mene znaju da nije moj stil da dam žuti karton Duletu. Neka je na čast tom novinaru, jer nisu svi takvi. Radimo dobro, imamo dobru hemiju i poslije Kupa neko pokušava da rasturi tu hemiju. Puno respekta imam prema Duletu, on je trener i šta god on da kaže mi ćemo da uradimo, bez razlike u odnosu na godine i te stvari. Što se tiče objavljenog video snimka, izvinio sam se klubu zbog cigareta, pominjanja alkohola i svega drugog. Bio sam u 00.15 u stanu i sramota je da neko koristi rođenje prijateljeve ćerke za to da li ja patim za Kupom ili ne“, rekao je Antić.

Nadovezao se kapiten Lazić.

“Prije svega da iskoristim ovo što je Pera rekao u vezi rođendana njegovog sina i stvari kojima bi trebalo da se bavimo umjesto što ovde komentarišemo gluposti. Proslavio sam rođendan ćerke prije dva dana i umjesto da se posvetimo porodicama, mi moramo da trošimo vrijeme na ove stvari, Kao što je i predsjednik rekao oko tog udaranja, ne znam odakle toj osobi informacija. Željeli bismo da saznamo ko je to i da dođe ispred nas da kaže odakle mu ta informacija. Što se tiče tog udaranja, trener i ja smo izašli na konferenciju poslije Borca i ne sjećam se da je imao neki podliv, bio je i dva dana poslije na konferenciji i nije ni tada imao podliv. Ne znam odakle ljudima ta pomisao i zašto se bave ovim stvarima. Nastavićemo naravno tamo gdje smo stali poslije Kupa, da treniramo i da se bavimo svojim poslom. Siguran sam da će sa moje, Perine i trenerove strane ovo biti posljednje obraćanje u vezi sa ovim stvarima. Ne želim da gubim vrijeme objašnjavajući ove stvari. Internet i mediji su danas dostupni svoj djeci i neka djeca koja počinju da treniraju i kojima smo mi uzori, čitaju ovakve stvari o nama i šta će oni da pomisle o nama? Šta će bilo koja djeca da pomisle o nama? Stvarno nije u redu”, rekao je Lazić.

Trener Alimpijević razočaran što se uopšte piše i priča o nebitnim stvarima.

“Moram da kažem da je za mene ovo poprilično razočaravajuće zato što pričamo o ovome. Od kada sam došao u Zvezdu trudio sam se da gradim dobar odnos sa novinarima, to sam pokazao i na prvom presu, kad sam dao privatni, a čak ne ni službeni telefon, da biste mogli da me kontaktirate. Nikad nisam izbjegavao nikakva pitanja koja mi se nekad možda i ne sviđaju, ali sam zaista uvijek odgovarao na njih i trudio se da budem pošten u tom odnosu. Međutim, ovo što se dogodilo u proteklih par dana pokazuje mi da sam možda i pogriješio u nekim stvarima, pa u nedelju u 13 časova treba da odgovaram na takve budalaštine i neistine. Ovo jeste jedini način na koji možemo da zaustavimo ovu priču, ali moram da kažem da je za mene ovo poražavajuće. Razumijem dozu senzacionalizma, koji vjerovatno diže tiraž, ali postoji razlika između nas sportista i estrade. Tu postoji podvučena linija, bavimo se ozbiljnim, društveno odgovornim stvarima i nismo zaslužili da danas pričamo o stvarima koje nemaju veze sa sportom”, rekao je Alimpijević i nastavio:

“Taj odnos u godinama je zanimljiviji vama, nego nama. Vjerovatno je neko vidio i smislio da tu malo zakomeša stvari i da ubaci malo blata. Peru ne mogu ja da ukrotim, Pera drži tim. Šta da mu radim? Da mu lomim stopalo? Naravno da imam više razumijevanja za Peru Antića nego za neke druge, zato što je pričao sa mnom telefonom dok još nije raskinuo ugovor u Feneru, o svojoj ulozi u Zvezdi. On je već dao mnogo više nego što smo tada pričali da treba. Već je dao više, čovek sa tri Evrolige, NBA ligom, sad bi trebalo da mu razvalimo stopalo da bi bilo da je discpiplinovan? Šta Lazić radi drugačije nego do sada pa da pomislite da imamo problem? Da li mislite da bi taj problem mogao da postoji, a da to neko negdje u normalnim košarkaškim klubovima nije čuo?”, kaže Alimpijević.

foto:KKCrvenazvezda

About The Author

Možda ste propustili