Ne znam konkretno naš budžet, ali znam da naša ekipa košta kao jedan igrač Zvezde ili Partizana

Cibona održala konferenciju za medije pred start nove sezone.

Ivan Velić je sa ovom ekipom prošle sezone osvojio šampionat Hrvatske. Ostao je na klupi i iznio ambicije za novu sezonu.

Volio bih reći da su naši ciljevi osvajanje ABA lige, Prvenstva i Kupa. Realan sam čovjek i najvažnije mi je da i ove sezone budemo na svom maksimumu što se tiče igre i odnosa prema Ciboninom dresu. Za što će to rezultatski biti dovoljno to vam u ovom trenutku ne mogu reći. Stvorili smo novi tim koji je tek na početku pa je o rezultatskim ciljevima prerano govoriti. Vjerujem u ove igrače i zajedničkim radom možemo doći do stvari kojima težimo”, rekao je Velić.

Govorio je i o budžetu Cibone. Nije znao konkretno o svom klubu, ali je znao o igračima Zvezde i Partizana

“Ne znam konkretno koje su cifre ali naša ekipa košta kao jedan igrač Zvezde ili Partizana. I lani smo uz taj budžet uspjeli osvojiti prvenstvo. Pokazali smo da se može i bez novaca napraviti velike stvari. Teško je to ponavljati u kontinuitetu, ali pokušaćemo ponoviti prošlu sezonu i ne osvrtati se na druge timove. U odnosu na prošlu sezonu smo spustili i prosjek starosti ekipe za 2-3 godine, a i to nam je bio cilj da kroz nekakav period podmladimo ekipu. Uspješnost neke sezone se ne mjeri samo rezultatom već i drugim stvarima. Ako se sjećate prošlu smo sezonu ‘iz mrtvih’ vratili Markotu, Rogića smo uhvatili i od njega napravili reprezentativca, za Marića su me svi pitali je li on igrač za Cibonu pa se pokazalo da je bio i da je napravio iskorak u svojoj igri. Nadam se da ćemo i ove sezone podići igru nekih igrača na veći nivo. Prvenstveno moramo igrati timsku košarku jer je tim taj koji izbacuje pojedinca. Da bi svi hrvatski klubovi imali više novca, smatram da bi trebali imati podršku cijele države.”

foto:cibona

About The Author