U Tokiju je održana zvanična konferencija srpskog olimpijskog tima, na kojoj su se medijima obratili Božidar Maljković, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije, Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS, kao i olimpijci: Novak Đoković, Filip Filipović, Maja Ognjenović i Sonja Vasić.

Svi su izrazili čast i zadovoljstvo zbog učešća i najavili da će dati sve od sebe kako bi svoju zemlju predstavili na najbolji mogući način na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Najbolje košarkašice Srbije na Igrama startuju 26. avgusta, kada će u 10,20 časova, po srpskom vremenu, igrati protiv Kanade. Na zajedničkoj konferenciji, Sonja Vasić je u ime košarkašica iznijela očekivanja:

“Psihički smo zrelije u odnosu na Igre u Riju, ali definitivno nam je komplikovan raspored. Uz Novaka, mi smo jedini predstavnik Srbije koji je imao teško i važno takmičenje prije ovoga. Imale smo malo vremena da se pripremimo za Tokio. Biće teško, ne postoji zemlja gdje se ne igra ženska košarka. U košarci je posebno teško jer se praktično igra za dvije medalje, jedna je tu za Ameriku. Preambiciozno je pričati o odbrani medalje iz Rija, ali ne bježimo od pritiska, ne bežimo od očekivanja i nadamo se da ćemo ih ispuniti“, poručila je Sonja.

Pričala je i o neizvjesnosti pred sam polazak u Tokio.

“Dobro sam, dobro smo, definitivno je ovo bio izazovan period za porodicu, psihički i emotivno naporan, do posljednjeg trenutka nismo znali da li ćemo biti ovde. Teško je, kada toliko dugo čekaš nešto, a onda se suočiš sa nečim gdje nemaš nikakvu kontrolu. Ni Miloš, ni ja nismo u najboljem stanju, tako da nismo sigurni da li ćemo najbolje predstavljati Srbiju koliko bismo željeli i mogli. Imam sreću što igram timski sport, jer imam ekipu koja ne zavisi od mene. Njih 11 će mi sve olakšati i to će me učiniti još ponosnijom što sam dio ovog sastava”, izjavila je Sonja Vasić.

FOTO: Olimpijski komitet Srbije