Košarkašice Mladog Krajišnika ulaze u posljednju fazu priprema za predstojeću sezonu, koja startuje 19. oktobra. Trener Drago Karalić na raspolaganju će imati izuzetno mlade i talentovane igračice protiv kojih nijednoj ekipi u ligi neće biti lako.

Ohrabrenje za Banjalučanke uoči starta sezone je da će dres “malenih” treću sezonu zaredom nositi Amna Kahrić. Iako je bila na pragu odlaska u Njemačku, sjajna 20-godišnja Zeničanka ipak je ostala u Banjaluci.

“Potpisala sam za jedan klub u Njemačkoj, međutim pojavili su se problem oko vize, tako da sam se odlučila vratiti i sačekati još jednu godinu. Nisam imala dilemu gdje ću se vratiti”, pojasnila je svoj status dugogodišnja mlada reprezentativka BiH za “Nezavisne”.

Da će i u novoj sezoni biti jedan od glavnih točkova u igri Banjalučanki Amna je pokazala u pripremnim utakmicama. “Malene” su zasad odigrale šest prijateljskih utakmica, a posljednje u nizu su bile u sklopu turnira u Požegi “Zlatna dolina”. U polufinalu su savladale ekipu Murse iz Osijeka (64:54), dok su u finalu poražene od domaće ekipe Plamen (52:68). U srijedu veče su u Banjaluci ugostile zagrebački Medveščak, aktuelne šampionke Hrvatske, koje su slavile 69:55.

“Pripreme protiču u najboljem redu. Igramo dosta kontrolnih susreta i iz utakmice u utakmicu se vidi napredak i poklapanje kockica. Ekipa svakodnevno pokazuje da ima potencijala, s obzirom na to da je u timu dosta mladih igračica. Ono što je sigurno jeste da očekujemo da pokažemo mnogo više nego prethodne sezone, a to s ovim stručnim štabom neće biti toliki problem”, ističe jedna od prvih “violina” banjalučkog tima.

Talentovana košarkašica za kraj je poručila da joj je drago što će i u narednom periodu biti stanovnik Banjaluke, na koju se, kako kaže, i više nego navikla.

“Banjaluka mi je super, jako lijep grad. Upisujem drugu godinu fakulteta pa se i po tome može vidjeti koliko mi se svidjela”, zaključila je simpatična Amna Kahrić.

Tokom ljeta u redove ovog trofejnog kolektiva stigao je veliki broj mladih i perspektivnih igračica. Najveće pojačanje je dolazak Danijele Popović (23) i povratak iskusne Milene Rađenović (33), a stigle su još Tijana i Anđela Šipka, Marija Romčević, Milica Sirovina, Tea Kostadinović, Milica Janković, Milica Simić, Iman Turković, Željka Petković, Jana Guska, Una Macanović i Jelena Stanojević.

foto:ŽKK Mladi Krajišnik

About The Author