Napadamo Evroligu

Imaćemo tim koji će napasti plasman u Evroligu, kroz ABA ligu ili Evrokup – obećava predsjednik Mornara Đorđije Pavićević.

Najveći gubitnik prekida sezone u evropskoj košarci je Partizan, koji je ostao bez sanjanog plasmana u Evroligu kroz ABA ligu ili Evrokup, iako je bio prvi pred doigravanje u oba takmičenja.

Izgubio je mnogo i Anadolu Efes, koji je imao sve preduslove da prvi put podigne pehar namijenjem prvaku Evrope, a na pogrešnoj strani odluku o prekidu sezone su dočekali i crnogorski klubovi. Da je ABA liga nastavljena, Budućnost Voli i Mornar bi imali šansu da se bore za pehar u regionalnom takmičenju, samim tim i da nastupe u Evroligi…

U Baru, međutim, ne očajavaju. Iako su jedini uz Partizan i Budućnost bili za nastavak sezone, najavljuju da će im ovo biti samo motiv da naredne sezone ispune snove.

“Imaćemo tim koji će napasti plasman u Evroligu, kroz ABA ligu ili Evrokup “, obećava predsjednik Đorđije Pavićević u izjavi za “Vijesti”.

Ponos Bara je doveo Amerikanca Tejlora Smita, koji sa svega 198 centimetara pokriva pozicije centra i krilnog centra, te doskorašnje krilo Primorske, Aleksandra Lazića. Sa njima dvojicom tim Mihaila Pavićevića je dobio neophodnu čvrstinu, a zadržano je 10 igrača iz dosadašnjeg tima. Pominje se da su blizu Mornara i krilo FMP-a Marko Jeremić, kao i bivši krilni centar Budućnosti Erl Klark, ali mlađi od braće Pavićević kaže da ništa od toga nije gotovo.

Povezuje se mnogo igrača sa nama, mnogi nam se i nude, jer hoće da dođu u Bar. Počećemo pripreme sa igračima koje imamo na raspolaganju, pa ćemo onda vidjeti da li nam je potrebno da neke pozicije popunimo”.

S obzirom na to da sezona u ABA ligi nije završena, nije odlučeno ko će u Evrokup pored Partizana, koji na to pravo ima kao učesnik četvrtfinala. Ali, i te dileme će brzo biti otklonjene, jer će se drugo po kvalitetu evropsko takmičenje igrati u Podgorici, Baru i Ljubljani.

“Evroliga je poslala pet prijava u sjedište ABA lige. Jednu za Evroligu, koja pripada Crvenoj zvezdi, i četiri za Evrokup, koje smo ispunili Partizan, Budućnost, Cedevita Olimpija i mi. Nije definitivno odlučeno, ali mislim da ćemo sigurno igrati u tom takmičenju”, zaključio je Pavićević.

Barani će trenirati do kraja juna, a pripreme za novu sezonu će početi početkom avgusta.

Četvrto izdanje ABA Superkupa biće održano od 10. do 13. septembra u Podgorici. Ako zbog pandemije koronavirusa i tada bude zabranjeno prisustvo navijača u „Morači”, postoji mogućnost da se to takmičenje otkaže.

S obzirom na to da će u narednoj sezoni biti još dva kluba, tj. četiri kola više, odlučeno je da se prva runda ABA liga odigra od petka 18. do ponedjeljka 21. septembra. To će biti najraniji početak regionalnog takmičenja u istoriji, jer su se do sada prve utakmice igrale posljednjeg vikenda septembra, ili početkom oktobra.

foto:aba liga