Nakon tri godine Široki – Igokea

Nekada su Široki i Igokea vodili veliku borbu za naslov prvaka BiH, njihove utakmice u finalnim serijama bile su prava poslastica za gledaoce. Međutim, u posljednje dvije sezone stari sportski rivali nisu imali međusobnih službenih utakmica. Pretprošle sezone Igokea kao predstavnik BiH u ABA ligi nije igrala domaće prvenstvo od početka, već samo od Lige za prvaka, a u nju se mlada ekipa Širokog nije plasirala. Prošle sezone Igokea nije igrala u domaćem prvenstvu, a Široki se senzacionalno okitio desetim naslovom prvaka.

Napokon nas očekuje dvoboj starih rivala i to u derbi utakmici 4. kola Prvenstva BiH koja se igra sutra (ponedjeljak) u 19 sati na Pecari.

Trener Hrvoje Vlašić za službenu stranicu Širokog je izjavio:

“Nema sumnje da Igokea ima kvalitet o kojoj ne treba trošiti riječi. Oni prvenstvene utakmice igraju s malo promijenjenom ekipom u odnosu na susrete u ABA ligi, jer jednostavno u ovakvom ritmu igračima treba odmora. Nekako sam do sada bio više fokusiran na moju ekipu, želim igrače što bolje upoznati, želim ispraviti neke slabosti koje smo uočili u srijedu na utakmici protiv Lovćena. Mi igramo kući i znamo bez obzira na protivnika kako se postaviti. Dakle, imamo mladu ekipi, moramo biti agresivni u obrani, borbeni i svesti “crne rupe”, odnosno padove u ritmu igre na što je moguće manju mjeru. Ako bude takav pristup neće izostati ni podrška tribina, a to može biti naš dodatni “forte”.

foto:Domagoj Ledić/Široki

About The Author