Moramo još bolje odbrambeno

Aleksandar Đorđević poslije pobjede protiv Italije.

Srbija je u trećem kolu Svjetskog prvenstva pobijedila Italiju i u novu grupu sa Portorikom i Španijom prenose maksimalan broj bodova.

“Treći put da igramo sa Italijom u posljednjih 20 dana. Rekao sam da nije lako pobijediti 3-0 čak ni u plej-ofu i kada si mnogo bolji, a mi nismo mnogo bolji. Bili su kompletni, vidite da imaju ponos, kvalitet, vatru, sjajan šuterski tim… U prvom poluvremenu su postizali velike trojke, odlično izvodili penale. Mučili smo se da uđemo u ritam, ali nismo prestali da branimo. Neki igrači koji su nam dali energiju su Lučić koji se vraća, a u napadu Raduljica koji je smirio našu igru. Znali smo šta da radimo. To je normalno, on zna sistem, zna šta se traži od njega i preuzeo je odgovornost. Nisam srećan izgubljenim loptama i reakcijama poslije fizičkih duela. Ne želimo tako da reagujemo, hoćemo fizički, ali u smislu košarke. To mladi igrači moraju da shvate. Bilo je to u planu igre, zahtjevao sam od njih da se ne reaguje nesportski. Postojala je razlika u doprinosu nekih igrača u ovoj utakmici u odnosu na starije, ali ovo su prve važne utakmice na prvenstvu. Samo da igrači budu opušteniji, sada dolaze utakmice gdje je svaka sljedeća važnija”, rekao je selektor Srbije.

I to nije sve…

“Očigledno nismo odigrali na vrhunskom nivou, ali ne treba ni tražiti perfektno. Samo kamenčić može da izgradi kuću… Svaka dobra stvar je važna, naši igrači polako dolaze do toga da nije bitno individualno kako igraš, da si zadovoljan sam sobom, samo je bitno da daš doprinos. Osjetila se izuzetna važnost utakmice, donijela je sigurno i tenziju i nervozu… To je normalno, zbog ovoga smo se spremali. Ovo su utakmice koje ne mogu da se igraju kao prethodne dvije, mora na svaku loptu.., Svaka lopta je bitna, svaki skok je bitan, svaki poen… Od početka smo bili koncentrisani da odbranom dođemo do pobjede, bez obzira na 52 postignuta poena u prvom poluvremenu, vidi se da ekipa bila željna i voljna. Moramo još bolje odbrambeno…”.

Sljedeći protivnik je Portoriko.

“Ekipa koja ima takav karakter, izuzetna ekipa koja dolazi iz fantastične zemlje sa tim karakterom „ubica“ velikih ekipa, to se dešavalo u istoriji. Sjetimo se kada su naše fantastične reprezentacije gubile od Portorika na velikim prvenstvima. Oni su ekipa sa mnogo ponosa i fizičke snage, karakteristična, igraju košarku sa dosta napadačkog talenta, ne znaš kroz čije uši će „pljusnuti“ trojka…”.

foto:printscrean/youtube

About The Author