Mislim da smo u ovom trenutku bolji od Italije

foto:KSS

Reprezentacija Srbije privodi kraju pripreme za osminu finala Evropskog prvenstva u Berlinu sa Italijom (nedelja 11.septembar, 18.00).

Ekipa je u petak stigla u Berlin i trenirala u “Mercedes benz areni”, a novi trening je bio u toku popodneva, ali u pomoćnoj hali “Maks Šmeling”.

“Utakmica je zahtijevna kao i svaka na ovom Evropskom prvenstvu, u jednom meču je sve moguće. Znamo s kim igramo, jedna fantastična, uigrana ekipa, sa novim trenerom, veoma motivisana. Već smo imali jedno iskustvo sa njima na turniru u Hamburgu, takvu utakmicu opet očekujemo – agresivnu, sa obe strane. Mi smo uspjeli da pobijedimo zahvaljujući velikom moralu koji smo pokazali, nije to bila najbolja koju smo odigrali tokom priprema. Od minus 15 smo uspjeli da se vratimo zahvaljujući velikoj želji da dobijemo, a taj put je bio vrlo jasan – odbrana na visokom nivou i onda je do izražaja došao i naš talenat u napadu. Nadam se da će ishod biti isti, na tome radimo”, rekao je selektor Srbije Svetislav Pešić.

Pešić je istakao šta mu je posebno bitno pred osminu finala.

“Tražimo apsolutnu mirnoću unutar ekipe i tenziju koja može samo da poveća koncentraciju na zadatke, to se odvija za sada pod kontrolom. Italija je ekipa koja ima izvanredan balans napada i odbrane, moramo dosta kvalitetno da odigramo ako hoćemo da držimo sudbinu u svojim rukama”.

Pešić je objasnio i zašto nije gledao duel između Francuske i Turske, poštoće Srbija, ako prođe Italiju, igrati sa “trikolorima” u četvrtfinalu.

“Ne, ja to ne gledam, to rade pomoćnici, zato su tu, da nadgledaju i
analiziraju. Nemam potrebe da gledam jer ne znamo da li ćemo još protiv njih da igramo. Treba da gledamo ono što je pred nama. Sve je uvijek moguće, mislim da smo u ovom trenutku bolji od Italije, ali to treba i da pokažemo, jer kada se igra jedna utakmica onda je sve moguće. Vidjeli ste koliko je bilo iznenađenja na EP, smijali su nam se kada smo izgubili od Belgije, a i Španija je izgubila od nje”,
objasnio je Pešić.

About The Author